REPORT

 

Report z Tech-house Nite na Bukanýru

Málokterý hudební klub v Praze mohl v sobotu 4.6. svým tancechtivým návštěvníkům nabídnout tolik upřímné zábavy a kvalitních placek jako houseboat U Bukanýra. Vzhledem k nulovému vstupnému beze sporu úctyhodný seznam DJs nám nabídl tolik variací na téma rovné beaty, až se tomu nechtělo uvěřit.

 

Nejlépe to pravděpodobně vystihne line-up samotný: Asad Rizvi (Reverberations, Uk), Pat Heart (Couleur 3, Fr), Jim Felli (Stupendous Music, USA), Brady, Drahota, Blond, Next (Tech-House.Cz Djs), Vik (Fosny.Cz), Brian (Mecca.Cz), J-Cob (Bukanyr.Cz), Ghandi (Spiritual.Cz).

Kluci z Tech-House.Cz v rámci propagace této akce, jež byla zároveň narozeninovou party Jeníka Drahotů a Bradyho, slibovali jedinečný mejdan podpořený účastí poměrně hvězdného Asada Rizviho. Jo, tyhle promo kecy už známe nazpaměť, mohlo napadnout mírně skeptického clubbera. Jenže pro tentokrát skutek opravdu neutek a sobotní dýchánek se nezvykle vyvedl. Při pohledu na přeplněný klub skvěle se bavících lidí se mi sice vybavila jedna z poměrně dramatických scén z filmu Titanic. Ale co, v nejhorším si trochu zaplaveme, napadlo mě a vrhl jsem se do víru zábavy a tance.

bukvatyrKlub nebyl pouze napěchován lidmi. Klub byl napěchován nesmírně příjemnými lidmi, známými a v neposlední řadě luxusními kočičkami. Opravdu se bylo na co koukat a po několikanásobné konzumaci na baru jsem si připadal jak Alenka v říši divů. Kolem půlnoci už bylo na rozjuchaném parketu tak těsno, že mnoho nechybělo a tanci překážející stolky s židličkami málem skončily ve Vltavě. Co se týče hudební náplně sobotního večera, ta dávala znát, jak moc nevyzpytatelné mohou tucky být. Každý ze zúčastněných DJs nám nabídl jedinečné pojetí rovných beatů, a tak jsme toho večera zaslechli opravdu různorodou směsici hudebních vlivů. Amerického Jima Felliho, jenž je synonymem pro kvalitní tech-house, jsem sice promeškal, vše mi ale vynahradila následující DJská série. Brianův set jsem i přes jeho nesporné kvality ještě degradoval do role příjemné zvukové kulisy, experimentálně pojatému setu DJe Ghandiho pohybujícího se ve sférách deep, minimal a tech-houseu už ale odolat nešlo a mé boky se samy od sebe začaly vlnit. Následující dvojice Vik a Pat Heart nám nabídla zajímavou fůzi houseu a skotačivého electro-disca inklinujícího třeba k zvuku v současnosti velmi úspěšných projektů Chicken Lips, Tiefschwarz či posledního mixu Bena Watta "Buzzin Fly Volume 2". Pravda, pánové se hudebně vyvíjejí směrem, který mě zas tak neoslovuje a se sentimentální slzou v oku jsem si zavzpomínal na lahodný deep-house, který jsem od nich kdysi slýchával. I tak se však jednalo o hudebně hodně příjemně strávené chvíle. Masivní satisfakcí mi pak byla lahůdka v podobě nečekaně euforického a sexy tech & deep-houseu v podání Asada Rizviho. Jeho set (Fred Everything, Special Interest, Robbie Hardkiss a jim podobné lahůdky) neměl chybu! opravdu beautifull :)To evidentně nebyl jen můj dojem, neboť atmosféra během jeho setu byla extatická a stěží popsatelná! Z následující série tech-house gurmánů ve složení Brady, Drahota, Blond & Next už si bohužel zas tak moc nepamatuji, přeci jenom (dámy prominou) to byl mejdan jako kráva a my se s tím zrovna nemazlili! Ale prý jsem se skvěle bavil a juchal, a tak nevidím jediný důvod, proč nepochválit i je :).

Z nedělního rána si má značně zdevastovaná mysl vybavuje už jen tendence provolávat sparťanská hesla, vyjadřovat neznámým slečnám náklonnost přátelským oslovením "buď zdráv Osvalde", neodolatelnou chuť svlažit se v chemikálii zvané Vltava a pokud se nepletu, někde se tam mihla také Charlie One s mikrofonem. Když jsem se konečně teleportoval do vytouženého pohodlí domova, usínal jsem s mírně dementním avšak nezvykle spokojeným výrazem na tváři. Takhle nějak si totiž představuju parádní mejdan!!!  
  
FlyBoyEda                                                        

fotky: Tech-house.cz

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016