REPORT

 

Čtenářský report z Hip Hop Kempu

Minulý víkend proběhl další ročník Hip-Hop Kempu na letišti v Hradci Králové. Do redakce jsme dostali report od Micalla, ve kterém popisuje jak tento festival prožil se svými přáteli.

 

Ve čtvrtek odpoledne jsem se s přáteli vydal na letošní ročník Hip Hop Kempu, který se konal na hradeckém letišti. Dorazili jsme ve večerních hodinách, kdy v kempech bylo víc jak polovina návštěvníků. Ve svitu měsíce jsme si našli kousek místa a postavili stany.

V pátek ve 12. hodin jsem se šel poprvé podívat do areálu. Návštěvníci byli vpuštěni zatím jen do velice malé části. Chvíli po jedné hodině se festivalový prostor otevřel celý. Plocha letiště byla opravdu velká a tak stage mohly být daleko od sebe, takže jste si mohli nerušeně vychutnávat jednotlivé interprety. Po celém areálu bylo rozmístěna spousta stánků s jídlem, pitím, oblečením a ostatními "potřebnými" věcmi. Kromě stánků vyrostlo u hlavní  ulice i odpočívadlo. Zde si mohli návštěvníci vyzkoušet síťové houpačky a křesla plněné zřejmě drceným polystyrenem. Daleko před hlavní stageí vyrostly tři streetballové hřiště a hned za nimi dráha pro motokáry. Mezi hangáry jste mohli najít další atrakce jako elektrický býk, trampolíny, vodní fotbálek a další. Zdá se mi, že na akci takových rozměrů organizátoři objednali velmi málo záchodků. Cisternu s pitnou vodou jsem potkal snad jen jednu.

Během pátku jsem strávil spoustu času u odpočívadla, kde jsme s přáteli probírali program. Nakonec jsme se vydali k Breakdance stagei. Během cesty jsem se byl podívat, proč spousta lidí chodí na hangáry. Byl odtud celkem slušný výhled a také se zde lidé záhy scházeli do jakýchsi veselých debatních kroužků. Když jsme dorazili k breakdance stagei, zjistili jsme, že už není kam si sednout a ani vidět už pořádně nebylo. Diváci, kteří přišli později se snažili dívat alespoň z přístupové uličky. Na hlavní stagei mezitím právě dohrával Disgrafix a blížil se souboj titánů v beatboxu. Chvilku jsme zůstali a potom jsme se přesunuli do Kofola Cinema Hall, abychom shlédli alespoň část divadelní hry. Po skončení hry jsme se šli podívat do kempu, jestli nám ještě stany stojí na místě, kde jsme je nechali. Občerstvili jsme se ze svých zásob a vydali se na dlouhou cestu k hlavní stagei. Když jsme dorazili, právě nastupovali Jižní Pionýři. Vydrželi jsme až do uzavření stage a pak unaveni jsme šli čerpat síly na další den.

V sobotu jsme se v dopoledních hodinách jeli podívat do města. V odpoledních hodinách byla uvedena do provozu Besip stage, kde jste při poslechu hudby mohli sledovat a rozpoznávat dopravní značky a číst rady řidičům. Na této stagei probíhala soutěž o hodnotné ceny, mezi nimiž bylo i roční předplatné časopisu Bbarák. Zbytek sobotního odpoledne jsme strávili u hlavní stage. Jak se blížili Indy a Wich, dav rostl do gigantických rozměrů. Indy s Wichem předvedli své nové kousky i věci které již byly dlouho uleželé. Jakmile dohráli, dav se téměř rozprchl do všech stran. My jsme si šli vyzkoušet atrakce a když už jsme byli dostatečně polámaní, vydali jsme se na Breakdance. Jelikož byla zrovna pauza, nebylo tam mnoho lidí a my si mohli v klidu sednout, tak abychom dobře viděli. Zde právě probíhala soutěž tanečníků a diváci byli zároveň porotou. Systém hodnocení spočíval v hlasitosti ohlasu jednotlivých vystoupení. Poté jsme se vydali do kina na filmy Mechanický pomeranč a Osvícení.

V neděli dopoledne jsme složili stany, uklidili po sobě a vrátili plné igelitové sáčky za které jsme vyinkasovali zálohu, kterou jsme platili při vstupu do kempu. Přibližně okolo dvanácté hodiny jsme vyrazili domů.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016