REPORT

 

Report ze Slim Slam Drum s DJ Kontrolem

DJ je lesa pán. Celý večer má na starost zábavu všech přítomných medvídků a veverek. DJ jejich křepčení kontroluje. Nejinak tomu bylo v ostravském Fabricu na SSD s DJ Kontrolem z Renegade Hardware.

 

Slibuju za kluky, slibuju za holky

DJ je lesa pán, je všemi milován. Pokud hraje dobře. Flu, kterého tuzemští drum & bassoví fandové chválí stále častěji, tentokrát spojil síly s Junkettem. Ten sice patří mezi nejznámější české producenty, většinu času už ale tráví pracovně v Anglii. Proto byl SSD jedinou příležitostí slyšet ho po dlouhé době (a na dlouho dobu) ve Fabricu.

Flu s Junkettem hráli back2back, na střídačku obíhali gramce, nerozluční jako Káťa a Škubánek. Jejich set byl ten večer první, ale taky nejlepší. Šťavnatě nabasované a technem ovlivněné neurofunky střídaly rozjařené legrácky typu General Hospital od Syncopixe. Speciálně ta zazněla pomaleji, než je její obvyklé tempo. To mělo za následek to, že byla ještě legračnější.

Během setu Junketta a Flua si odbyla premiéru i horká novinka Hermetism. Sub.d.visionz v tomhle tracku spojil tradičně tajemné a démonické intro s neméně "démonickými" slovy "soudruha" Paroubka. To je ale jen začátek! Hermetism je současně bootlegem hiphopové party Beastie Boys. Zběsilý rap do temného techy soundu zní naprosto perfektně. A pod tím vším se valí řinčivá basa. Aneb skvělý nový hit české drum & bassové scény.

Sayko je bez debat jedním z nejlepších DJů u nás. Jeho technika je doslova šílená, takže dost dobrý lesa pán. Po předchozích radostech jsem byl ale asi už moc namlsaný. Zatímco Flu a Junkett hráli přesně podle mého gusta a střídali nálady, Sayko byl celou dobu temný a tvrdý. Po určité době tedy i (pro mě) celkem monotónní.

Hvězdou večera byl DJ Kontrol z britského oblíbeného labelu Renegade Hardware. DJ Kontrol se naposledy objevil na kompilaci Guerilla Warfare, kde spolupracoval na úvodním tracku z mnohem slavnějším Calyxem. A stejně jako celý tracklist Guerilla Warfare byl i set DJe Kontrola drsný a temně zahloubaný.

Ani ne tak dynamický, jako spíš hodně zajímavý. Za nechuť tančit, která s blížícím se ránem mnohé přepadla, ale mohla spíš tentokrát slabší atmosféra zaviněná nižší návštěvností. Výběrový balíček nejen z Renegade Hardware proto působil, že se lépe hodí domů na poslech než na palouk ke křepčení. Mnozí návštěvníci ale stejně řádili jako lemurové na Madagaskaru.

IM Cyber byla takovým malým překvapením. I když je známá spíš jako královna "holčičího" zpívankového drum & bassu, tentokrát hrála poměrně dost tvrdě. Díky ní byl ke slyšení výborný techno funk Polymers od dvojice německých androidů Phace. SSD opět potvrdil status kultovního drum & bassového večírku i bez skutečně hvězdného headlinera. Slibuju za kluky, slibuju za holky.

 

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016