REPORT

 

Report: Venom Extra

Venom je nejmladší pravidelnou klubovou nocí dvoiky.troiky. Tentokrát to bylo Extra ve frýdecko-místeckém klubu Stoun a jako headliner nepřijel nikdo jiný než populární Brit Subfocus. Celkem fér.

 

Subfocus v hopsinkovém rytmu

Stoun je poměrně malý klub v prostorách bývalého, asi protiatomového, krytu. Vtěsnalo se tam odhadem něco kolem tří set natěšených příchozích, kteří byli schopní v pravých chvílích "zrobit pořádný bordel". V propagačním rozhovoru odpovídal Kyanid - jeden z pořadatelů akce: "Proč Subfocus? Protože Frozen Solid?" Tak to jo, fér.

První polovinu noci to ani nevypadalo jinak. Meikos, JJ Jumbo a Blackbird, Kyanid, který si u nás pomalu začíná dělat patent na double-drops – současné nájezdy obou desek, nebo Suki s Nitrousem jakoby připravovali nástup hlavní hvězdy. Otázkou večera bylo, jestli častěji zazní Slam od Pendulum nebo jejich remix Voodoo People od Prodigy. Old schoolové kytarové riffy vyhrály, jenže nechyběl ani kuriózní a všemi oblíbený bootleg známé úvodní melodie z Pulp Fiction.

Když dorazil Subfocus, v backstagi se proslýchalo, že na hotelu usnul a moc se mu nechtělo stávat. Což o to, vypadal svěžeji než DJ Tic Tac a jakmile se postavil za gramce, dav spustil svůj uvítací povyk. Podobně jako před pár měsíci na Venomu po boku Shimona a Future Prophecies, odehrál Subfocus 1) všechny své aktuální hity a 2) všechno své ostatní. I na X-ray a remix Smack My Bitch Up došlo.

Na tak malý klub nebyl zvuk ideální, ale bohužel nebylo v silách pořadatelů zajistit odpovídající sílu. Přitom to nebylo málo, ale spíš moc. Aparát dvakrát nepříjemně nezvládl atmosféru vygradovanou na maximum a vypnul hned na začátku Subfocusova setu. Pak už se to neopakovalo.

V hopsinkovém rytmu jump-upu včetně častých rewindů se jelo striktně až do nástupu "dvoiky z dvoiky.troiky". Yadel a Flu rozezněli klub vítaným osvěžením namíchaným z nu schoolového techstepu, promyšleného neurofunku a nabasovaného atmosférického drum & bassu. Po nich ještě přitvrdil MKS.

Kdyby zástupci klubu v obavě z častých problémů s místní radnicí nepřinutili pořadatele akci skončit už po čtvrté ráno (místo ohlášené šesté, na druhou stranu se jelo od devíti), byl by z toho ještě pořádný punk. Tak aspoň na chvíli zaznělo freetekkno a dobře naladěný Kosa z WKC mohl provokovat zhruba stovku natěšených tanečníků, kteří nechtěli odejít ani když rožnuli světla.

Co už, pořadatelé dokázali, že hodně dobrá party se známou hvězdou jde zorganizovat i v malém klubu. Nedá se na tom namastit kapsa, ale dají se na tom neprodělat kalhoty. Stačí jen chtít. V tomto případě se hodně chtělo. A to je fér!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016