REPORT

 

Prague Free Fashion Weekend: shrnutí pořadatelů

Během minulého víkendu proběhlo v prostoru galerie NoD.Roxy v Praze první velké setkání módních tvůrců a milovníků alternativní módy v podobě improvizovaného tržiště. Živou atmosféru akce podpořila stylová hudba (DJ´s a live music), výstava módních fotografií V. Vaníčka a společná sobotní módní show.

 

Nultý ročník PRAGUE FREE FASHION WEEKENDu nás jako samotné organizátory zaskočil nečekaným zájmem médií a především návštěvníků, kteří využili slunečného víkendu, aby společně zkusili Ignorovat konfekci! a tak podpořili jedinečnou práci samotných mladých návrhářů, alternativních módních butiků a internetových obchodů.

Tímto počinem vytvořili  potřebu pravidelnosti samotné akce a poukázali na začlenění  Prahy mezi evropské velkoměsta se silnou komunitou alternativy.

PFFW vznikl jako neziskový projekt na nadšenecké bázi malého týmu lidí s podporou kamarádů pracujících v módní, reklamní, hudební a produkční oblasti.

Samotný průběh akce poukázal na nutnost uskutečnit další ročník ve větším prostoru, což by zvýšilo pohodlí návštěvníků i designérů (uvažujeme o prostoru celého klubu Roxy, Karlínské hale nebo outdoor projektu).

K samotní akci vznikl také katalog PRAGUE FREE FASHION GUIDE 2006 volně přístupný veřejnosti na vybraných kulturních místech, který představuje zmíněné obchody a tvůrce.

Rádi bychom tímto oslovili případného sponzora pro technické zajištění akce, protože chceme do budoucna zachovat podobu  „free“ (žádné poplatky pro návštěvníky, katalog zdarma). Dnešním dnem nastává čas na přípravy dalších ročníků…

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016