REPORT

 

Ohlédnutí pořadatelů za Move Festem

Festival Move spojil Prahu a Evropu

Praha se díky festivalu MOVE stala v týdnu od 9. do 14. října metropolí současné evropské klubové tvorby. Progresivní hudební styly, netradičně pojaté audiovizuální experimenty, koncertní premiéry (Coldcut, Visionary Underground) či alternativní divadelní scéna spojila nejznámější hudební kluby a koncertní sály Prahy (Abaton, Cross, Matrix, Palác Akropolis, Rock Café, Roxy), které navštívilo téměř 5 tisíc diváků.

Letošní ročník festivalu MOVE byl zaměřený nejen na import zahraničních hudebních skupin, ale také na podporu rozvoje domácí hudební scény a její export do zahraničí. V rámci jeho pražské části proběhla konference na téma EVROPSKÁ CIRKULACE UMĚLCŮ "The Circulation of artists within Europe" za účasti profesionálů ze 7 hlavních evropských měst včetně generálního sekretáře bruselské exportní kanceláře Jean-Francois Michela. Festival MOVE bude v průběhu října pokračovat také koncerty českých interpretů v dalších evropských metropolích Londýně, Berlíně a Oslu.

Festival MOVE byl pořádán pod záštitou primátora hlavního města Prahy MUDr. Pavla Béma, za podpory Hl. města Prahy, Městské části Praha3 a Francouzského Institutu v Praze.

www.movefestival.eu

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016