REPORT

 

Čtenářský report z Let It Roll

Drumandbassová noc Let It Roll tentokrát proběhla o víkendu hned dvakrát. V pátek v Praze a v sobotu v Olomouci vystoupil legendární Shy FX a poměrně nová britská hvězda Benny Page. Report z přeplněného Abatonu nám poslaly dvě čtenářky Ila a Hela. Děkujeme!

 

Abaton se svými d'n'b akcemi považujeme za klub č. 1, proto jsme i minulý pátek nezašly nikam jinam než právě sem…

I když jsme dorazily relativně brzo, kolem desáté, Abaton už praskal ve švech. Všechny 4 stage byly téměř zaplněné, což v tuto noční dobu nebývá zvykem. Jestli jste byli např. na poslední Take Control nebo Milleniu, jistě dáte za pravdu, že se tyto akce nevyznačovaly příliš velkou návštěvností. Takže pro nás to byl lehčí šok…
 
Největším lákadlem večera byla pro nás samozřejmě hlavní d'n'b stage, kterou poctili svojí návštěvou 2 angličtí djs Benny Page a Shy FX. Pro nás sice celkem neznámá jména, ale vzhledem k tomu, že oba pánové přijeli z  ostrovů, kolébky drum'n'bassu, bylo nám jasné, že hudba bude mít ten správný šmrnc!

 

Ale postupně… Nejdříve jsme zavítaly na jungle stage, kde zrovna hrál dj Chong X velice rozjeté a skotačivé rytmy, které si hopsající dav očividně užíval. Oběma nám okamžitě prolétla hlavou otázka: "Jak to asi  bude vypadat nahoře na hlavní stage, když už tady je téměř k nehnutí a paří se na maximum?"
Ještě jsme se ale zaběhly podívat do "sklepa" na Chillout, kde se již tradičně popíjelo a odpočívalo… Cestou nás ale překvapila novinka… jakýsi venkovní výběh = zahrádka, o které jsme z časů minulých vůbec netušily. Později jsme ji ale ocenily a hojně navštěvovaly "díky" již tradičním vyšším teplotám vzduchu v klubu.
Na další stage, která byla při cestě, se hrálo houpavé a pohodové reggae, které  zrovna z desek pouštěl Damalistik aka Roots Survival a kde rozhodně nechyběla patřičná podpora příznivců této příjemné hudby. Zde jsme setrvaly jen chvíli. Ne proto, že by nás tento styl hudby nelákal, ale prostě nás to přitahovalo na dramec, kde zrovna dohrávali Deadly Viperz, a kde začala být díky nástupu jedné z hlavních hvězd dj Bennyho Page ta správná pařící atmosféra. Po něm, okolo půl druhé,  nastoupil neméně dobrý kolega Shy FX.


Oba djs hráli ve velmi podobném duchu, ve kterém se tu a tam objevil reggae nádech. Jejich sety byly proložené známými hity, které  ještě více rozhýbaly hopsajícím davem. Benny Page i Shy FX hráli prostě a jednoduše výborně, ale na druhou stranu jsme přeci jenom očekávaly trošku nadupanější a rychlejší tempo…
Toho jsme se ale dočkaly v setu Sukiho, kterého zkrátka považuji za jednoho z nejlepších českých d'n'b  djs, vedle Filipa TBC :). Organizátor celé akce a dj v jedné osobě opět nezklamal a nakopnul lehce zpomalující dav. O tom svědčí i to, že ani po odehrání dvou hlavních aktérů z UK parket rozhodně neprořídnul, takže životní prostor každého tanečníka byl stále minimální:-( 


Ani Pixie, kterému předal Suki štafetu kolem 4 hodiny ranní, rozhodně nehodlal ubrat na tempu, což je v časných ranních hodinách pro udržení tancechtivého davu nepostradatelné!

Neměly bysme také opomenout zmínit MC Jacoba, který doprovázel většinu dj´s a to zcela perfektně (jako vždy).
D'n'b  session zakončil dj Wash, kterého jsme si sice neposlechly až do konce, ale to málo co jsme slyšely, stálo za to.

Musíme uznat, že takhle napěchované a vydařené Let it Roll jsme dlouho nezažily… jistě by s námi souhlasil nejeden pařmen z onoho večera:) …    

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016