REPORT

 

Moon Patrol

V sobotu 8.6.2002 se v uhelném kraji uskutečnila další z parties pořádaných v místním klubu Pijonýr. Jednalo se o malou akci za malý peníz. Vstupné činilo pouhých 50 Kč a k dispozici byly dvě hudebně odlišné "stage". V té větší se celý večer odehrával v techno setech. Z DJs tu vystoupili Fidlushek, Pietro, Nailer, Petr V. a Stakabinx (pořadí dle line-upu). V horním patře to pak měl být chillout. Zde se nám o zábavu postaral místní DJ Skinky. Dle svého uvážení nám neservíroval pouze klasickou chilloutovou muziku (např. kompilace Café del Mar), ale i profláklé, postarší, leč velmi příjemné housové songy. Díky Skinkymu jsme tu tak mohli slyšet Laurenta Garniera a jeho "The Man With The Red Face"; Davida Moralese prs. The Face - jeho hitovku "Needin' U"; Groove Armada, Faithless atd. Skinky přitom využíval z 99% CDs a ne vinyly. Vzhledem k velmi pohodlným gaučům jsme zde nakonec strávili vetšinu času. K příjemné atmosféře určitě napomohl fakt, že jsme mohli využít nabídku přítomné čajovny.

Na akci jsme dorazili již před desátou hodinou a velmi pozorně sledovali, jak se celý večer vyvine. Osobně mě uhelný kraj opět nezklamal. Opět klub nepraskal ve švech, dokonce nebyl ani z poloviny plný. Pořád mi vrtá hlavou, co v sobotu večer mladí lidé v našich končinách dělají. V okolí se ten den nekonala žádná jiná akce a přesto tak mizerná návštěvnost, které si ovšem majitelé velmi cení. A není divu. Bylo před výplatou a to je tady hodně znát. Bohužel.

Klub Pijonýr je po částečné rekonstrukci, a proto je schopen poskytovat pohodlné prostředí na protančení večera, či "jenom" pokecání nad pivem s přáteli. A toho se tady držela většina návštěvníků. Občas jsem měla pocit, že je to až na škodu. Pořád totiž platí, že party dělají lidé. Ostatně, aby se ve dvě hodiny ráno na podařené rytmy techna vrnělo chvílemi 6 párů nohou, to se běžně nevidí. Tenhle nedostatek měla nejspíše zachránit mlha, která vehementně prostupovala celým klubem... To, že zde nehráli žádné velké hvězdy, nikomu nevadilo. Např. set DJeje Nailera by lehce mohl konkurovat i zvučnějším jménům, ale jistě není jediný konkurenceschopný. :) Naopak to považuji za výhodu. Místo drahých vstupů a DJs, které už všichni dobře známe, byl prostor pro "zlatý střed" a "nováčky" (pánové prominou:). Čím více takových klubů bude, tím lépe.

Slibováno bylo i čerstvé ovoce zdarma, ale buď jsem se mu velmi dobře vyhýbala já nebo ovoce mně. Kromě pomerančů od zlatých tequill jsem totiž žádné čerstvé ovoce neměla...

Moon Patrol byla příjemná party, které ovšem uškodila malá návštěvnost. Jenže to je tady v kraji už taková naše tradice. Doufám, že se na další akci sejdeme ve větším počtu. Tahle by si to totiž zasloužila...
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016