REPORT

 

Agentova reportáž z jeho vystoupení v Barceloně

Možná ne všichni víte, že Agent je díky svému angažování ve stáji Knee'Deep jedním z českých DJů, kteří pravidelně hrají v nejlepších zahraničních klubech. V nové rubrice Agentovy reporty ze světa bude Martin svými slovy exkluzivně pro naše čtenáře přinášet reportáže z těchto akcí. Enjoy!

 

Klub La Cova je jedním z nejznámějších klubů v Barceloně a i v celém Španělsku. Osobně jsem klub navštívil poprvé, takže jsem úplně nevěděl, co čekat. Podle programu jsem věděl, že zde pravidelně hrají všechna světová techno esa, z čehož jsem usoudil, že půjde o poměrně velký klub. La Cova prý ve španělštině znamená "kostka", což mi nejprve evokovalo futuristicky laděný klub. Ačkoliv je klub uváděn jako barcelonský, ve skutečnosti je vzdálen z centra přibližně 25 minut svižnou jízdou autem. Když jsme vyjeli z Barcelony a začali projíždět malými vesnicemi, kde na ulicích bylo pusto a prázdno, říkal jsem si, že to kvůli komplikované dostupnosti asi není nejideálnější místo pro klub.

Jak jsem ale později přesvědčil, ve Španělsku je ale všechno jinak:). Jeli jsme úzkými serpentinami a prudce stoupali po vrstevnicích na nějakou horu. Těsně pod jejím vrcholem jsme u cíle: obrovské parkoviště bylo v půl druhé v noci do poloviny zaplněné a velké množství lidí postávalo všude okolo. Pod námi překrásný výhled na noční Barcelonu. To největší překvapení mě ale teprve čekalo. Po vstupu do klubu přes venkovní terasu s barem jsem zjistil, že celý klub je vytesán do skály – a jedná se o uměle vytvořenou jeskyni pro zhruba dva tisíce lidí…

Ve Španelsku kluby otevírají až po půlnoci a La Cova není výjimkou. Čas pro headlinera je od 4 ráno a klub končí většinou až pozdě dopoledne. Zde byl konec naplánován na šestou ranní. Já hrál od 2 do 4 a když jsem začínal, bylo v klubu okolo tisíce lidí. DJ Jef1, který hrál přede mnou, sázel dost ostré kousky s Bpm okolo 152 a já začínal o poznání pomaleji někde na 140 Bpm. Lidé si na to brzy zvykli a nálada v klubu byla ta pravá "španělská". Hraní jsem si užil a když jsem končil, klub byl téměř plný. Odhaduji návštěvnost okolo 1500 lidí. Po mně nastoupil headliner večera Marco Remus a tempo trochu přiostřil. Lidé si to náramně užívali a téměř na každý mix reagovali křikem.

Co mě nemile překvapilo bylo, že klub nebyl moc dobře ozvučený, což je ve Španělsku opravdu výjimka. Na světla si obecně ve Španělsku moc nepotrpí a více přikládají důraz na videoprojekci, která byla v normálu. Celý klub působí celkově trochu undergroundově a ne příliš útulně. Technické vybavení a zázemí pro DJe bylo v pořádku, jen odposlechy jsem čekal ve vyhlášeném klubu trochu kvalitnější.

Klub La Cova otevírá každý pátek a sobotu a například hned následující den v sobotu hrál v klubu Umek a následující víkend Marco Bailey.

Ceny na baru ve srovnání s jinými kluby v západní Evropě v normálu, např. energy drink Burn s vodkou Stoličnaja za 6 Euro.Toalety byly po celou dobu čisté a byly zde i papírové ubrousky na utírání rukou, které byly doplňovány i v ranních hodinách. Párty skončila tím, že produkční rozsvítil 15 minut před koncem v celém klubu světla.

Celkově hodnotím akci jako hodně povedenou a to především díky skvělému publiku, které je ve Španělsku vždy a které si hudbu skvěle úžívá.




Plus:
- překrásné místo s výhleden na Barcelonu
- unikátní prostor ve skále s venkovní terasou s barem
- atmosféra v klubu

Mínus:
- nepříliš dobře ozvučený klub

Chcete vidět více fotek z akce? Klikněte sem!

La Cova-Barcelo
04.05.2007
open 24:00, end 06:00
Line up: Marco Remus, Agent, Jef1
Vstupné: 12 Euro
Technické vybavení: 3xTechnics 1210, 1x mixer Pioneer DJM-600, 1x CD Player Pioneer CDJ-1000MK2, 2x odposlech Mackie

www.lacova.es

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016