CLANEK

 

Rubrika Technoservis Nula2

V květnové rubrice Technoservis Nula2 komentuje Daho čtyři zajímavá EPčka z dílen slovenského DJe Bosse, Japonce Takaaki Itoha, Reeka a Gennara Le Fosse a nakonec i třináctý singl labelu Arms.

 

DJ Boss - Bottle Treatment EP
Dole Gatě 003

Ve stáji slovenské agentury Standa Booking zůstává i nadále předním aktivním členem DJ Boss. I když nepatří mezi její nejstarší členy, tak co se týče produkce, má za sebou už bohaté zkušenosti a jde si svou vlastní cestou originality. Hned na začátku uvádím, že jeho nová věc Battle Treatment je pořádně rozbouraná a plná rozlámaných rytmů, které Vám možná budou dělat "potíže". Dočkáte se klasických slovenských kovových samplů a hutných beatů. Vše je ale poskládáno trochu jinak, než jsme zvyklí. Desku použijete spíše do jakési "oddychové" pauzy, kde však místo pohybového ústrojí dostane záhul mozek. Vyznat se ve změti nerovných rytmik není pro nikoho hudebně nevnímavého člověka. Deska by se možná dala šoupnout i do škatulky minimal-techno, ale to už je asi na každém z nás. Abych vás ale jenom "nestrašil", tak prozradím, že deska obsahuje jeden našláplý track a tím je remix od Radial! Když nic jiného, tak tento mix vás nadchne a bude nemalým důvodem si tuhle energickou desku bežet opatřit.

Takaaki Itoh - Bloom After Broken Life EP
Asian Dynasty 004

Zapomeňte na všechno, co bylo! Zapomeňte na mordující rytmy, zběsilé nástupy a kovové burácející samply, ničící vaše sluchovody! Nová deska Japončíka Takaaki Itoha je o něčem zcela jiném! Přední úlohu tady hrají melodické plochy a pozitivní plochy. Dovolím si použít až termím tranceový feeling. Vše je ale podloženo dynamickým a hutným rytmem, tudíž v dobré kombinaci bude mít tahle deska naprosto úžasný efekt. V nečekaném okamžiku způsobí na parketě davové šílenství a bude přijata patřičnými ovacemi. Kombinace rázných beatů a pak oněch melodických ploch je naprosto jedinečná a skvěle fungující. Pokud tedy někomu na tvorbě Takaaki Itoha někdy vadil undergroundový nádech a temné aranže, pak už nemusí mít strach a může bez obav po jeho nové desce sáhnout. Pro mnohé Takaakiho fandy bude tahle deska velkým překvapením, ale zaroveň snad pro ty co poslouchají hudbu i vekým potěšením.


Reeko vs. Gennaro Le Fosse - Mental Disorder EP
Mental Disorder 007

K novému releasu na Mental Disorder si Reeko přizval stejně jako před lety Surgeon na Counterbalance Francouze jménem Gennaro Le Fosse a vůbec to nebyla špatná volba. Celá deska tak nabrala zcela jiný nádech. Gennaro Le Fosse dává, snad jako vždy, promluvit tam na pozadí temným hlasovým samplům, které se pomalu převalují pod hutnou a energickou rytmikou a brumlající basovou linkou. Hlasové samply pomalu gradují, čímž stoupá i atmo celého tracku. Výsledkem je pak parádní démonický kousek! Reeko dodal taktéž povedený track, kde jsou ale opět slyšet samply, které patří původně někomu jinému a Reekovi se jaksi "zadřely za nehty". Jediné, co ho omlouvá je, že s nimi pak umí velice dobře naložit a zakamuflovat je do výborného tracku s vlastní duší. Stejně je tomu tak právě i tady. Pokud máte Reeka v oblíbených, rozhodně vás strhne i tenhle nový počin na Memtal Disorder 07!


Various Artists - Fatal Mission EP
Arms 013

Vydavatelstní Arms (sublabel Audio Assault Recordings) se stejně jako jeho domovský label v poslední době hodně "vytáhlo". Dávají totož prostor nejen osvěčeným producentům, ale také zcela novým talentům. Nové "Fatal Mission EP" je toho důkazem. Už úvodní track, za nímž stojí Jeroen Liebregts, je nekompromisní industriální střelou, která musí svojí silou zasáhnout všechny opravdové technohlavy. Druhou stranu okupuje dobře známy DJ Boss s energickou taneční peckou Skuter, jíž rozdrtíte taneční parket. Výborná práce Slavo!! No a do třetice se dočkáte holanského projektu Charlton. Ten doda také pěkně potemnělé monstrum s jasnou etiketou "industrial-techno". Jeho track balancuje na hraně zvuku lidí, jako je Reeko, Gunjack a třeba Grovskopa. V posledních letech se industriální techno opět docela neúprosně stáhlo do pozadí undergroundu, takže tam a na podobně malých labelech je třeba ho asi hledat.

Uvedené tituly zakoupíte na www.nula2.cz.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016