CLANEK

 

Agentův report z madridského Fabriku

V rámci pravidelné rubriky Agentovy reporty ze světa tu máme další reportáž, a to z největšího španělského klubu: FABRIK v Madridu, na které DJ Agent hrál jako headliner druhé stage minulý týden. Zveme vás tímto na zajímavý výlet do opravdu neobvyklého klubu... Na foto se můžete podívat ve fotoreportu.

 

Klub Fabrik - Madrid

party Code 0.32
Sábado 19.5.2007


Madridský klub Fabrik je největším španělským kontinentálním klubem. Nepočítame-li kluby na Ibize, jde o nejrozsáhlejší hudební komplex čítající vedle hlavní stage dvě vedlejší stage, nazývané "terasy". Tyto terasy jsou umístěny venku na zahradách rozsáhlých pozemků, na kterých se klub nachází.

Cesta z Parahy do Madridu je pohodlná, protože dnes již lítá mnoho přímých spojů. Z letiště je to do Fabriku připližně 40 minut jízdy autem. Klub sa nachází na okraji Madridu v jeho jihovýchodní části a je umístěn v industriální zóně uprostřed četných skladů nejrůznějších firem. To je velmi dobré řešení, protože velká část klubu je umístěna venku a stojí tam i dvě vedlejší stage, takže nejsou žádné problémy s hlukem. Celá zahrada je dost různorodá, složená z několika teras a dokonce zde protéká i uměle vytvořený potok s několika vodopády. Ten je na několika místech přemostěn, aby se návštěvnící mohli pohodlně pohybovat po celém pozemku. Místa na sezení jsou vyřešeny četnými stoly s pohodlnými židlemi.

Klub samotný je v podstatě obrovská hala, uvnitř ale neuvěřitelně komfortně vybavená pro pohodlí všech návštěvníku. Okolo hlavního pódia je široký foyer, kde je opět množství pohodlných pohovek a dokonce několik manželských postelí se zástěnami pro více soukromí :-).

Hlavní parket pojme podle slov promotéra asi 7000 lidí, vedlejší stage každá po jednom tisíci návštěvníků. Můj odhad je trochu skromější, ale i tak plný klub působí impozantně - především při pohledu z výšky. Dle slov promotéra rekordní návštěvnost v celém komplexu byla 11.500 lidí, což mě přijde na 1 klub neuvěřitelné.


Při příjezdu do Fabriku mezi půlnocí a druhou hodinou ranní vás mohou nemile překvapit ucpané veškeré příjezdové cesty ke klubu. Všichni totiž jedou do Fabriku :)

Klub otvírá každý víkend v pátek i sobotu a program je velice různorodý. Každý měsíc se zde koná jedna noc zaměřená na techno, která se nazývá CODE. Ostatní akce jsou hudebně zaměřeny na měkčí styly a některé jsou na můj vkus i s docela dost komerčním lineupem. Na stěnách VIP sekce visí množství fotek předních světových djů všech stylů a opravdu nechybí nikdo. Klub s takovou návštěvností si může dovolit pozvat a zaplatit kteréhokoli z djů včetně těch nejnáročnějších.


Já jsem Fabrik navštívil podruhé a oproti prvnímu hraní, kdy jsem hrál na hlavní stagei a párty si skvěle užil, tentokrát jsem hrál na jedné z vedlejších stageí a nebylo to nic moc. Především ozvučení bylo velmi slabé.

Ceny na barech jsou vysoké, např. red bull s vodkou 9 Euro. Výběr je ale obrovský.

Uprostřed zahrady stoji větší domek s nápisem "Merchand" a zde si může návštěvník koupit cokoliv s logem Fabriku, nebo z logem nějaké z residentních nocí. Sortiment je obrovský a celou noc je zde fronta zájemců. Neuvěřitelné...


Při odjezdu z klubu po skončení programu budete mít velké problémy se kvůli zácpě vůbec dostat ven a autem se nějak vymotat. Nám se to nedařilo hodinu a půl :)

Program:

Do klubu jsme přijeli na půlnoc a tak po skončení svého hraní jsem se šel kouknout, jak hraje Alexander Kawalski. Jeho show byla výborná. Muzika, kterou Alexander v současné době prezentuje, se mi zamlouvá. Melodické, ne však podbízivé techno s nápaditými aranžemi. Filtry a nájezdy vkusně používal a nepřeháněl to s nimi. Publikum jeho hraní bavilo a oceňovalo jeho výkon častým křikem.

Po Kowalskim nastoupila dvojice James Ruskin a Oliver Ho. Dlouho jsem tuhle dvojku neslyšel a tak jsem čekal, kam se za tu tobu dostali. Popravdě mě to moc nebavilo, působili sice docela sehraně a jejich výkon ze 4 gramofonů byl profesionální, ale hudebně mě neoslovili. Španělům na parketě se to však líbilo a opět ukazovali, jak moc umí pařit.



Švéda Herze, který nastoupil po nich jsem neslyšel nikdy a ačkoliv jeho skladby znám a považuji ho za jednoho z nejzajímavějších skladatelů současnosti, jeho live show mě velice zklamala. Hrál jen z notebooku a protože pouštěl jeden hodinový záznam, něměl žádnou možnost do skladeb zasahovat a pracovat s nimi, což je podle mě nejdůležitější předpoklad při hraní, aby mohlo být presentováno jako živé. Nejpopulárnější španělský dj Pepo, který nasadil po Herzovi, mě nepřekvapil. Slyšel jsem ho v poslední době několikrát a není to můj šálek. Hitové groovy techno s filtry snad každou minutu a bez nápadu. Nálada v klubu byla ale výborná, tak jako ve španělsku vždy. Španělé se prostě umí bavit a to beru jako největší plus celé akce.

Vybavení a performance:

Hlavní stage je vyřešena velmi dobře. Zvuk je dost silný a především kvalitní a lze pařit i na postranních balkonech a hudbu si patřične poslechnout. K dispozici jsou tři lasery, z nichž jeden je plnobarevný, několik plazem a čtyři obří projekce na hlavni stagei zepředu a dve ještě větší po stranách. Velká pozornost je věnována performancím. Je zde místo pro šest tanečnic a za djem vždy vystupují tanečnící a tanečnice v zajímavých kostýmech. Nad hlavami se houpe polonahá akrobatka na kruhu a předvádí své číslo. Před stagejí sem tam vyšlehnou dva pětimetrové plameny. Co se ale mě osobně líbí nejvíc, je mlhátor - zařízení, které má schopnost během několika málo vteřin zamlžit celou tu obrovskou halu. Činí tak s velkým hlukem a efekt je famózní.



Praktické info:

vstupné: 20 Euro
open:19:00, end 8:00
residens djs techno noci CODE: Cesar Almena a DJ Nuke
web: http://www.grupo-kapital.com/fabrik/

Technické vybavení:

Main room

2xDJM-Pioneer 800
4xCDJ Pioneer 1000MK3
6xTechnics 1210 MK

Area 1 a 2

1x DJM Pioneer 600
3xTechnisc 1210
1xCDJ Pioneer 1000

Line up:

MAIN ROOM
=========
19.00 - 20.00 Dj Sumun
20.00 - 21.00 Ruben Ruiz aka Munoz
21.00 - 22.30 Javi Bici Jr
22.30 - 00.00 Cesar Almena vs Nuke
00.00 - 01.30 Paco Osuna
01.30 - 02.30 Alexander Kowalski
02.30 - 04.00 Oliver Ho vs James Ruskin
04.00 - 05.00 Hertz live
05.00 - 06.30 Pepo
06.30 - ??.?? Cesar Almena vs Nuke


AREA 1 - Xtreme-Tech Zone
======
19.00 - 21.00 Sr Gamero & Nerox
21.00 - 22.30 Alex de los Rios
22.30 - 00.00 Fran Acuña
00.00 - 01.30 Dj Agent
01.30 - 03.00 Marcel Cousteau
03.00 - 04.30 Boris S
04.30 - 06.00 Greg Notill

AREA 2 - Smoke Room
======
19.00 - 22.30 Bayona Music
22.30 - 00.00 Bassdrum
00.00 - 01.30 Danilo Vigorito
01.30 - 03.00 Tim Baker
03.00 - 04.30 Pratap
04.30 - 06.00 Boriqua Tribez

Další fotky: http://www.techno.cz/party/report/fotky.php?dir=2007/0519fabric_madrid

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016