REPORT

 

Report z Not4dance v klubu Punto Azul

Rozhodl jsem se alespoň v krátkosti přinést pár dojmů z malé akce v klubu Punto Azul a alespoň lehce představit zajímavou partu lidí, kteří se motají kolem Inside Kru. Myslím si, že akce typu Not4dance jsou skutečně živé a jsou základním stavebním kamenem toho, čemu se snad dá ještě říkat scéna.

 

28. 5. to v Puntu Azul roztáčela Janiczka a Groover. Oba patří do party Inside Kru, což je formace, která se dělí do sekce djské a sekce provozující hiphop živě a studiově. Možná si pamatujete z našich stránek recenzi jejich debutového alba Insident, v současnosti možná registrujete i sólové počínání Saxe, který ven vypustil klipovku ke skladbě Zpověď doby. Na Inside Kru jsem narazil tak před sedmi léty, kdy jsem navštěvoval dýchánky pánů, kteří si říkají Bica a Groover. Oba tehdy mixovali pohodový hiphop, v jejich setech bylo slyšet hodně češtiny, ale třeba i polštiny. Bica je v současnosti vytížený skrečer (např. u Stephunk T) a Groover si poté, co byl vyhozen z metalové kapely, jede stále ten svůj pohodový hiphop a abstraktní downtempo.

Všechny doposud jmenované spojují ještě večírky s názvem Speed Stop (často ve Wakatě), kde figuruje ještě postava, která si říká Toxor, ale i N I a Bica (ano, dva Bicové v jedné partě). Myslím, že celkem dost kreativní sdružení lidí, o kterých se tolik nepíše a přitom je zcela evidentní, že všichni do jednoho jsou stokrát zajímavější, než většina jmen na předních příčkách Dance Awards.

Pomalejší muzika se v Puntu hraje v pondělí, to je známá věc. Janiczka toho večera točila takové svižnější downtempo breaky, ale zaslechl jsem například i ikony typu DJ Krushe, či Boards Of Canada se svojí Dayvan Cowboy. Pěkný, povedený set. Navíc cením originalitu, protože holky tenhle styl k mixování prakticky naprosto nevyhledávají. Groover do klubu dorazil již docela v pozdní hodinu a člověk neznalý poměrů si v tu chvíli asi musel říct, že tenhle člověk do Punta asi zabloudil z ulice. On totiž Groover jede metlo image, mánička, tričko Metalica. To se mi líbí, žádná hiphopová póza.:) Prostě multižánrový týpek. Groover pouští první hiphopové instrumentálky, s deskami si hraje a stěžuje si, ze by potřeboval třetí gramec. Pak už nakládá hitovky z kompilační řady East Side Unia a já se kochám! Peneřina, těžká dřina zní Puntem a osazenstvo včetně laškujících labradorů vypadá spokojeně. Opravdový hiphoper!

Prostě doporučuju si lidi kolem Inside Kru někdy vychytat a poslechnout, stojí to za to. Také jsem rád, že se uklidnil konflikt mezi Grooverem a vedením Punta ohledně hraní vodáckého country, které má metla Groover tolik rád. Již se smí  nějaký čas do Punta stavovat i jako účinkující a tak to má být!

http://www.puntoazul.cz/
http://insidekru.phatbeatz.cz/

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016