REPORT

 

Report z Entrance od Heapa

Návštěvu Entrance – rezidentní noci Michaela C – která se koná každý měsíc v mém "mateřském" klubu Roxy, jsem měl v plánu vlastně již několik měsíců. Přesto první, kdo mě na tuto noc opravdu konečně dotáhl, byl Menno de Jong…

 
Přestože po velmi vyčerpávající party v Abatonu se mi zprvu do Roxy ani trochu nechtělo, tak jsem sebral veškerou energii, vzpomněl jsem si na Mennovo poslední vystoupení (ve Fabricu 21. září 2007) a bylo rozhodnuto…jde se.
Do Roxy jsem vkročil chvilku po půl dvanácté, na Prahu čas akorát. Roxy už byla docela zaplněna…zrovna dohrával TinTin. Jeho set by se dal charakterizovat jedním slovem: Hitovky. Na začátek vůbec ne špatný nápad. Lidé se příjemně naladili a Michael C mohl od půlnoci postupně trochu zrychlovat, aby připravil publikum pro Menna.

Michael tu noc měl v plánu rovnou 2 hodinové sety. Ten první od půlnoci byl laděný více do progressive trance a zazněly v něm např. tracky od Markuse Schulze – Never Be The Same či "nestárnoucí" Super8 & DJ Tab - Needs To Feel (Wippenberg Remix).

V jednu hodinu po půlnoci se za CD playery objevila očekávaná holandská hvězda – Menno de Jong. Okamžitě po svém nástupu si zcela podmanil celé publikum – ono to snad ani jinak neumí. Tento charismatický DJ, kterému by mohli komunikaci s publikem závidět mnozí jeho služebně starší kolegové (stejně jako přesnost mixů) je prostě skvělý showman a každé svoje hraní si neskutečně (a upřímně) užívá - a to nejen díky svému nízkému věku (23). On je, jak jsem měl tu možnost osobně několikrát poznat, takový od přírody – rád se s fanoušky fotí, rád se podepisuje a vůbec se nechová jako nějaká "nafrněná" hvězda, přestože DJskou světovou hvězdou už v podstatě je. Své příznivce potěšil jistě i tím, že skoro celý set odehrál ve fotbalovém dresu české fotbalové reprezentace se svým jménem na zádech, který mu jeden z jeho fandů věnoval. Hudebně se opět přesně trefoval do požadavků clubberů. Zahrál trochu tvrdší set než před třemi týdny v Ostravě, ale na škodu to rozhodně nebylo. Naopak. Celá Roxy šílela, atmosféra skvělá a našlápnutá. Zazněla spousta opravdu luxusních tracků, například: DJ Shah - Who Will Find Me, Cosmic Gate - Body Of Conflict (Club Mix), Paul van Dyk & Giuseppe Ottaviani - Far Away, Way Out West - Fall (Durand Remix), Veracocha - Carte Blance či Airbase - Escape. Při poslechu té posledně jmenované se celá Roxy málem rozplynula…Nakonec se Menno, jak bývá jeho dobrým zvykem, rozloučil s fanoušky výskokem na DJ pult a vychutnával si skvělý závěr tracku doplněný o skandování svého jména tanečkem na tomto nezvyklém místě. Prostě úžasný zážitek…

Po Mennovi přišel na řadu opět resident noci Entrance, Michel C. Jeho druhý set skvěle navázal na energickou dvouhodinovku Mannovu. Byl rychlý, techtranceový. Slyšet jsme mohli třeba songy od Sandera van Dorna, Marcela Woodse či Ronski Speed with Stoneface&Terminal.

Jako poslední DJ připravený ukojit tancechtivé tanečníky byl Fester – pro mě osobně jméno docela neznámé. Má únava však dosáhla vrcholu a tak vám k jeho hraní moc neřeknu, poněvadž se mi nepřísluší hodnotit ho podle 3 tracků a dvou mixů, které jsem zaslechl…

Celkově hodnotím sobotní Roxy jako velmi podařenou. A vám, kteří máte rádi šlapavou muziku a na párties vám občas chybí "pořádná atmoška", mohu Entrance jen doporučit - stejně jako jakékoli další vystoupení Menno de Jonga.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016