CLANEK

 

Agentův report z klubu Florida 135

Klub Florida 135 je věhlasný španělský klub. Letos v září jsem jej navštívil již podruhé a strašně jsem se těšil. Poprvé jsem v klubu hrál v březnu 2006 s Rushem a byl to nezapomenutelný zážitek. Klub, do kterého se vejde celkem čtyři tisíce lidí, praskal ve švech a dalších přibližně tisíc lidí se do něj už nedostalo.

 

Frontu před klubem, která měla asi tři sta metrů a byla ve čtyřech řadách, jsem dříve nikdy jinde neviděl. Zajímavostí je také to, že klub nepřetržitě funguje 65 let a patří majiteli, který ho převzal po svém otci, který ještě dnes nevynechá jedinou akci. Majitel klubu je také pořadatelem největšího jednodenního festivalu ve Španělsku, slavného Monegros, kde jsem měl také štěstí letos vystupovat.

Cesta do klubu je docela dlouhá. Let z Prahy do Barcelony trvá většinou něco málo přes dvě hodiny, ale já tentokrát vychytal let s mezipřistáním v Marseille, takže celková doba letu byla čtyři hodiny a deset minut. Na letišti v Barceloně na mě už čekal Andres, který pracuje na full time job pro Floridu. Dozvídám se, že Valentino Kanzyani, který ten večer hraje v klubu také, již přiletěl, ale ztratila se mu při přepravě taška. Valentino je smolař, protože si vzpomínám, že při nedávném hraní ve Španělsku mu také ztratili přepravovaný kufr s deskami, který se již nikdy nenašel. Byl to pro něj impuls a od té doby hraje ze Serata.

Okolo dvanácté konečně opouštíme letiště a jedeme na krátkou zastávku do hotelu. Tam dáváme rychlou spršku a opět nasedáme do auta a vyrážíme na dvouhodinovou cestu směrem na západ Španělska. Náš cíl je městečko Fraga poblíž Zaragozy, kde se bude konat příští rok Expo 2008.

Pořadatelé si na mě připravili krutý žert, hraju od pěti ráno do osmi, kdy se klub uzavírá. Přede mnou hraje Valentino, a ještě před ním party otevírá rezident klubu Robert Lamart. V době našeho příjezdu okolo půl třetí byl klub naplněn dle mého odhadu tak dvěma tisíci techno fanoušků a atmosféra byla parádní. Hned po příjezdu nastupuje Valentino a začíná dost klidně. On svůj současný styl sám nazývá minimal techno. Na miminal hrál ale dost tanečně a lidem se to líbilo.

Florida 135 je jeden z nejlépe řešených klubů ne-li nejlepší. Celý klub je vlastně prostor, ve kterém je postavena městská ulice s průčelími domů. Můžete vejít dovnitř těchto umělých domů, kde je většinou bar a schody do dalších pater. V horních patrech jsou pak balkony, ze kterých je perfektní výhled na celou ulici a klub. Průčelí domů jsou zdobena svítícími reklamami a neony a mezi domy jsou lampy lemující silnici. Vše originálně řešeno, útulné a velmi praktické. V klubu jsou ještě další dva hudební parkety, kde se většinou hraje klasický vocal house. Sound system je na špičkové úrovni na všech třech pódiích stejně tak jako ostatní technické vybavení. Klub nepostrádá pohodlnou backstage, což je především v případě narvaného klubu vítané. Ačkoliv klub nebyl tuto noc přecpán k prasknutí, je postaven tak, že i když přijde méně lidí, vypadá to dobře. Parket a hlavní prostory byly celou noc plné, jen postraní chodby byly prázdné.

Mé hraní jsem si užil a ty tři hodiny hraní od pěti do osmi ráno, které z počátku vypadaly strašidelně, ulekly rychle. Nakonec jsem ještě musel několik skladeb přidávat, protože lidem se ještě domů v osm ráno nechtělo.

V půl deváté nasedáme do auta a vyrážíme směr Barcelona, kde se do postele po krátké snídani dostávám okolo jedenácté. V půl jedné musím vstávat, protože musím být na letišti v půl druhé. Je to dost nekompromisní, ale i to je život DJe. Pro mě osobně je Florida 135 jeden ze tří nejlepších klubů na světě a to po všech stránkách.

Technické vybavení:

3xTechnics 1210, 3xPioneer CDJ-1000, 1x mix Alan & Health Xone 92

Lineup:

Valentino Kanzyani, Agent, Robert Lamart

Web: www.f135.com

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016