REPORT

 

Report ze sobotní Opening party Vertiga od Mar-Gec-Ala

Po pekelném bukanýrském čtvrtku a šíleném pátku v Celnici jsem byl velmi unaven a nikam se mi už jít nechtělo. Jenže to by nebyla sobota, aby se v Praze nedělo něco zajímavého. Tentokrát se znovuotevíral klub Vertigo, který byl v létě uzavřen kvůli rekonstrukci. Po nedlouhé rozvaze jsem nakonec přemluvil své unavené tělo, zvedl se z postele a jel na Můstek, kde se Vertigo nachází…

 
Ke vchodu do klubu jsem dorazil chvilku po jedenácté hodině večerní a u vchodu mě přivítala rovnou produkční klubu Eva v lamím převleku (původně jsem si myslel, že to má být kočka, ale po pěkném ztrapnění, kdy jsem pochválil "kočičí" masku, jsem o tom byl poučen...:) ). Byl jsem též proveden po klubu a můj první pocit byl vcelku kladný. Žádné tmavé prostory, ale krásné, světlé barvy, místy sice docela kýčovité, ale to nevadí. Byl jsem jen překvapen velikostí parketu, který je docela dost malý, ale prý býval ještě menší… Každopádně pro takhle malý undergroundový klubík je parket velký dostatečně.



Vlastně si ani nepamatuji, že bych ve Vertigu kdy byl dříve před přestavbou, tak těžko mohu určit, co všechno se změnilo. Mohu jen říct, že to tam vypadá velmi pěkně. Horní patro nevypadá vůbec zle. Pohodlné sedačky, na stěnách LCD televize a dokonce i repráčky. Akorát jsem si všiml, že zatím nehrály - jen ty dole. Tím se dostávám k dolnímu baru. Ten mi přijde na takhle malý klub zbytečně velký, ale do toho prostoru docela sedne a i místa k posezení je dost, nemluvě o odděleném prostoru naproti baru, což je, jak mi bylo sděleno, takové VIPčko... No, ale víc popisovat snad nemusím, fotky mluví za vše...



Ale abych nepsal jenom o klubu a jeho prostorách, tak napíšu aspoň něco málo o otvírací party... Všude byly připraveny mísy s jídlem a ovocem, takže slíbený cattering opravdu zanedbán nebyl. Po hudební stránce byla akce podle mě více než vydařená. DJ Locco a Opac DJs se snažili to málo lidí, co přišlo, nalákat na parket a chvílemi se jim to zdárně vedlo. Bohužel atmosféra v klubu nebyla taková, aby se protančila noc a hodně lidí kvůli tomu odešlo za zábavou jinam, což byla velká škoda. Kluci za DJ pultem by si zasloužili více posluchačů. Hráli hodně rozmanitě. Začli disco housem, pokračovali lehkým elektrem, navázali "breakbeat" trancem (byl jsem hodně překvapen - trance se zlomeným beatem zní opravdu skvěle) a skončili pak skoro takovým progressive trancem míchaným s elektro housem. Z nejznámějších či najzajímavějších skladeb, co bylo za večer slyšet bych vybral např. Daft Punk - Around the World (ve mně dosud neznámém remixu) či Delerium - In Silence zbootlegované s Paul van Dyk - For An Angel a ještě ke všemu s breakbeatovým základem.


    
Závěrem bych ještě připomněl, že nyní je do Vertiga vstup za kilčo, ale podle toho, co jsem viděl, tak je vždycky pár míst na guestlistu pro stálé zákazníky:)). Ceny na centrum ok, ale mohly by být nižší. Zvuk je docela v pohodě, i když by se měl do budoucna trochu vyřešit, protože hlavní reprobedny směřují směrem k DJ pultu (proti sobě) a ne směrem do klubu. To je ale už jen malá vada na kráse a prý občasně chudý zvuk byl způsoben zesilovačem, který prostě stávkoval a nechtěl si nechat domluvit.
Konečné hodnocení 7/10

+ cattering
+ pohodlné posezení
+ zajímavé prostory

- slabý zvuk způsobený stávkujícím zesilovačem (nic, co se nedá opravit)
- konec ve 4:00 (způsobeno nezájmem lidí, kteří kolem půl čtvrté zmizeli a najednou klub zel prázdnotou)
 
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016