REPORT

 

Mega Club Techno

Mám radost. Nyní, po prvotním a dnes už vím, že zcela neopodstatněném strachu z vylidněného parketu v pražské Roxy je naprosto jasné, že přízeň clubberů tomuto multikulturnímu svatostánku neopadá. Za žádné okolnosti, za žádného počasí. Pravda, je třeba pojmout v úvahu i abnormální počet zahraničních turistů, no několik tváří z domácího chléva si cestu na páteční Megu přeci jen našlo.

Každý příznivce dobrého a solidně vypečeného techna, jenž právě nekřepčil v hradeckém domečku pro éroplán či odmítl rochnit své končetiny v hromadě odpadků, nemohl - poměrně logicky zamířit jinam. A není divu. Tradičně solidní koncepce večera představila ve své premiéře velmi známého DJe a producenta Marca Lenziho. Doprovod a atmosférou dosti zdařilé ántré mu vytvořili dvě české profesionální špičky něžného pohlaví. Hvězda obou hudebnic jasně zářila po celou dobu vlastního hraní a všeobecná spokojenost nesoucí se od hrdla k hrdlu nutí použít otřepanou a nudnou frázi: předvedly to nejlepší. Stále oblíbenější representantka našeho serveru - Nika77 se dle očekávání nikterak neodchýlila ze zajetých kolejí vyváženého setu, tentokráte snad s drobnou změnou a totiž větší znatelně slyšitelnou a razantně údernou dynamikou.

Psychedelické zvuky, jakoby vystřižené s psytranceových skladeb pro změnu obohatily výkon naší jedničky DJky Ladidy. Schopnost a talent inovace zvuku nezapře, škoda, že ji v hlavním městě neslýcháváme častěji. Zlatý hřeb programu byl zatlučen ve dvě hodiny po půl půlnoci. Lenziho přednes byl překvapivě temnější, než-li jeho předchůdkyň, rozhodně však nikterak nenarušil daný směr a jasně demonstroval proč náleží do kategorie těch nejoceňovanějších. Desky s originálním "soundem", jež přivezl s sebou v obrovitém kufříku vhodně dokreslovaly jeho mistrně zvládnuté umění.

Místečko u rozpálených gramofonů poté vystřídal člen domácího manšaftu Sidecar. Tvrdé a nekompromisní, možná až trošku zbytečné proplachování trubek potěšilo českou minoritu a uvedlo celé dění v klidu a pohodě desítek dunivých decibelů do závěru.

O odpo-činky se postarali chilloutoví mágové Hofee a Tall (posledně jmenovaný dostává do notýsku jedničku s hvězdičkou za bravurné scratchování), zelené parsky rozštípali "majstri" :) z Overthere, světelný servis pak Technik a projekce jako obvykle Phase.
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016