REPORT

 

Report z Rave Nation - underground party

Pro čtenáře lačnících po příspěvcích z undergroundových akcí připravil report z Rave nation (15.12. 2007, Lukavice u Slatiňan) její zakladatel a neúnavný propagátor acid techno, rave, ale i hardstyle a hardcore DJ Killer. O tom, jak party, kterou kluci pořádali pro radost z hudby a bez vstupného, dopadla se můžete dočíst v tomto příspěvku. Děkujeme!:)

 
RAVE NATION – underground party (15.12. 2007, Lukavice u Slatiňan)

V dnešní době, kdy je klubová scéna plná velkých parties, komerčních halovek a festivalů, lze jen těžko narazit na akci, která by byla čistě nezisková, s volným vstupem, udělaná pro radost z hudby a zaplacená Dji, kteří na ní hrají.Mezi takovéto ryze undergroundové akce se zcela jistě řadí i párty Rave Nation, která se konala 15.12.07 ve vesnici Lukavice nedaleko Slatiňan. Místní klubová scéna takřka neexistuje, protože dosud nebylo žádné rozumné místo pro pravidelné akce s gramofony. Majitelé takových podniků většinou nemají pochopení k jiným vystoupením než kapelám na zábavách.



S otevřením zrekonstruovaného sálu restaurace Na Křižovatce v Lukavici u Slatiňan se však takové místo vyskytlo. A hned první veřejná akce byla právě tato párty. O organizaci a celkovou přípravu se postarali tři DJs, kteří zde hráli: Killer, Lucas a Shiva.

První se za gramofony už před osmou hodinou postavil pardubický DJ Lucas, který po první progresivnější části setu zahrál výborný trance. Ten zvedl ze židle první lidi a při známých hitech ke konci setu se dočkal hlasitých reakcí. Celkově dobře rozjel akci a udělal výbornou atmosféru. Po něm nastoupil známý tahoun hlinecké undergroundové scény DJ Shiva, který se mimo jiné postaral o ozvučení sálu. Styl hudby se začal přitvrzovat. Shiva zahrál pro něho klasický našlápnutý psytrance, jako za starých časů v Bleroomu v hlinecké sokolovně.



Po hodině a půl ho vystřídal Dj Killer, který hrál jak jinak než acid techno, rave, ale i hardstyle a hardcore. Kolem půlnoci se parket slušně zaplnil a bylo překvapivé, jak lidé nadšeně spolupracovali s Djem. Bylo vidět, že tento u nás (zatím;) nepříliš rozšířený styl mají rádi. Po dvou a půl hodinách hraní, tedy cca po druhé hodině ráno, se desky na gramcích dotočily a párty v klidu skončila.



Kapacita sálu nebyla naplněna, ale určitě přišlo víc lidí, než se čekalo, což je na první díl úspěch. Ukázalo se, že je to správná cesta návratu k undergroundovým akcím. A proto název Rave Nation! To totiž byla společnost lidí, která právě podobnými akcemi rozjela raveovou revoluci v první polovině 90. let, položila základy pro budoucí vzrůst elektronické kultury. A smyslem akcí Rave Nation je návrat právě k těmto kořenům, kdy se lidé přijdou bavit hudbou a nic ostatního neřeší.

Na druhý díl Rave Nation v Lukavici se můžeme těšit v první půlce února 2008. Více info na www.idj.cz/dj-killer
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016