REPORT

 

Techno Masters – Zúčtování

Druhé pokračování Techno Masters máme za sebou a je tedy čas vyjádřit se k průběhu akce a některým nedostatkům, které ji provázely. Jsem velice rád, že si cestu do Benešova opět našlo značné množství lidí a KC Karlov byl pěkně zaplněn. Co se technického vybavení týče, snažil jsem se pro vás připravit nevšední zážitek, což se podle ohlasů nepochybně povedlo. Přípravy takové akce však sebou vždy nesou i jistá překvapení, takže i tentokrát jsem musel několikrát improvizovat a několik předem avizovaných věcí změnit.

 
Jednou z nich byla absence plnobarevného laseru, který musel být nahrazen dvěma silnými zelenými lasery. Ty stejné používám např. na festivalu Svojšice nebo byly použity před několika dny na Cybertronicu III. Důvodem této změny byl nedostatek místa na pódiu kvůli velké LED stěně, která znemožnila původní záměr umístit jeden velký laser doprostřed. Dva barevné lasery bohužel nebyly k dispozici a další nejlepší možné řešení bylo umístění dvou zelených laserů, každý na jednu stranu. Tuto nečekanou výměnu jsem se snažil vynahradit větším počtem plnobarevných otočných hlav, jejichž počet byl z avizovaných 16 kusů zvýšen na 22 kousků.

Absence Svena Wittekinda mě stejně jako některé z vás nemile překvapila a je mi moc líto, že nepřijel, bohužel v tomto žádný promotér nemůže udělat více. Smlouva byla řádně podepsána a všechny zálohy byly včas zaplaceny. Vyjádření Abstract bookingu, který Svena zastupuje pro celý svět, je přiloženo níže.

Poslední nepříjemnou věcí byla absence nealkoholických nápojů na barech po čtvrté hodině ranní. Tento nedostatek padá zcela na mojí hlavu a všem se hluboce omlouvám. Ačkoliv jsem vycházel z devítileté zkušenosti pořádání podobných akcí a zajistil jsem ještě o 15% více nápojů do rezervy, něž byl předpokládaný prodej na počet návštěvníků, bylo to nakonec málo. Nedokážu si vysvětlit, že žízeň byla téměř dvojnásobná proti prvnímu dílu Techno Masters s Rushem. Tato věc se mi stala poprvé a věřte, že naposledy. Do budoucna budu bary zásobovat s ještě větší rezervou.

Velkou diskuzi vyvolalo také vystoupení holandské dvojice Showtek. Jedněmi milováni, druhými zatracováni. Tuto diskuzi, která začala s oznámením jejich vystoupení, jsem očekával a vítám ji. Věřil jsem ale ve větší otevřenost novým směrům a především velkorysejší přístup a toleranci hlavně ze strany tzv. technařů. Jsem rád za každý názor, který má hlavu a patu, ale i když se vám něco nelíbí, lze to napsat či říct bez zbytečných a hloupých urážek. Vystoupení Showtek bylo moje osobní rozhodnutí a pevně si za ním stojím, protože jsem jejich vystoupení sám před několika měsíci zažil, moc se mi líbilo a chtěl jsem je představit i vám. Pozval jsem je a věřte, že nebylo lehké je k nám dovézt.

Druhý, vánoční díl, Techno Masters jsem od samého začátku bral především jako zábavu a odreagování pro všechny návštěvníky a to se podle většiny ohlasů podařilo. Nikdy předtím jsem nedostal tolik osobních děkovných mailů a vzkazů, kterých si moc vážím a děkuji za ně.

Velké poděkování patří také všem partnerům Techno Masters.

Agent
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016