REPORT

 

Report z Climaxu od Čéši

Sobota, byl pozdní večer, ale ne první máj, ale teplý lednový konec dne. Zatím pořádně ani nemáme tušení kam se dnešní noc bude ubírat, ale nějaké možnosti, kde si užít nějaký ten dobrý mejdan tu jsou. Jednou z těch lákavějších pro mě, byl večírek s názvem Climax v klubu Roxy.

 

Tento večírek, který má v Roxy trvání již pěknou řádku let, konkrétně více jak devět, s nezměněným názvem a otcem noci Chrisem Sadlerem, jak bylo i sobotní večer vidět, má stále velkou oblibu u clubberů všech věkových kategorii. Climax nám již dokázal přivézt velmi mnoho zvučných jmen na svou dobu, co si pamatuji tak např. Hatirase, Robertsona a nebo před nedávnem narozeninového Basoskiho. Posledně jmenovaný dokázal klub Roxy totálně vyprodat a způsobil i jev nevídaný, a tím byla fronta u vstupu linoucí se několik desítek metrů podél uličky v Dlouhé. Dnes byl hostem DJ Tom Vagabondo a vstup jsme měli do jedenácti zdarma. Tak hurá do víru noci…

Climax jsem za dobu jeho konání navštívil několikrát, ale pro mě zlomovým, a již dokonce jednou v článku popsaným, byl díl „závěrečný“ v roce 2005. Tehdy se hodně řešilo a bylo to vážným tématem všech lidí a to i v poslanecké sněmovně:o))), zda-li se klub Roxy jako takový zavře či nikoli. Climax přežil, tak jako celá Roxy, a to je jedině dobře. Přijít o takovýto klub by byla snad národní katastrofa. Dnešní noc mi opět ukázala, že lidé se chodí stále rádi bavit na skvělou a hlavně zábavnou hudbu a ne vždy je jejich zájmem moderní sound nebo to co je právě in. První hrající DJ Madman nás od začátku vůbec neponechal jen tak bez ladu a skladu a začal si hezky pěkně každého příchozího oťukávat a škatulkovat přesně tam kde ho chtěl mít. Před půlnocí bylo již v zaplněném klubu všem jasné, že dnešní noc bude dozajista tou protančenou. Lidí bylo opravdu nespočet, dokonale zplněný klub s báječnou atmosférou dával partypeople ten neojedinělý zážitek, ten pocit toho uvolnění, pohody a zábavy. Madman si pohrával i s hity let dávno minulých a v pěkných remixech s hutným beatem dával zavděk těm, kteří mají rádi staré pecky od interpetů jakými jsou např. Fat Boy Slim, Depeche Mode a nebo i méně oldskůloví Red Hot Chilli Peppers. Některé z nich stále, ač pamatují dobu dávno minulou, dokáží člověka postavit z oné pomyslné židle i dnes. Madman si hraní užívá společně s námi a mě chvílemi nestačí plocha o rozměrech 5x5 metrů. Tančím, užívám si a pozoruji že v tom nejsem sám.

Po pár okamžicích si za gramofony nachází cestu i náš dnešní headliner Tom Vagabondo, chlapík s rozměry trojnásobnými, než jsem já sám, ale s úsměvem od ucha k uchu. Šteluje si svůj dlouhý, no hádejte, ano, kabel od sluchátek a už ho cpe do dírky pro něj připravený. Ujímá se rozhicovaného davu a rozhodně se nechystá utrhnout si ostudu nebo nějaké jiné faux pass z toho, že by lidi neudržel v takovém zábavném rytmu, jako doposud hrající Madman. Každá jeho deska zní neotřele, nově a stále tak zábavně, jak všichni potřebují a jak je to na dobrých mejdanech zvykem. Je to prostě pán, který ví co a jak má dělat proto, aby byli všichni spokojení. Po hodině a čtvrt jeho hraní se ovšem již odebírám zpět, vstříc svůj vzdálený domov, ještě musím koupit chleba do Non-Stopu a tudíž nemohu posoudit jak hrál taťka tohoto mejdanu - Chris Sadler. Rozhodně si ale troufnu tipovat, a to tak, že Chris a jeho svítící brýle směřující do davu a pomáhající rozeznat černou placku od druhé, nedal až do konce jeho „pracovní doby“ jedinému páru nohou chvilku pauzu. Dokonce si troufám tvrdit, že možná byl i nějaký ten přídavek, přeci jen po Sadlerovi hrál ještě DJ Raju a atmosféra v klubu by tomu rozhodně nahrávala, ale nemohu tu být za pranostika až takovýchto rozměrů. Já si svůj díl této noci užil znamenitě a vím, že vy všichni, co jste tam byli také, a to je pro pocit štěstí dostačující.

Přeji všem další příjemný taneční zážitek a příště, příště zase naClimaxenou…

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016