REPORT

 

Report z TRAMIXu od Čéši

Minulý pátek jste měli v pražských ulicích opět možnost vidět netradiční jev - totiž tramvaj plnou rozdováděných milovníků taneční hudby, jimž k cestě po městě vyhrává našláplý house a atmosféru vozu doplňují i světla a dekorace. Report z dalšího TRAMIXu přinesl Čéša.

 
Čéša uvádí

TRAMIX


Scénář:

Michal Walterstain

Hrají:

DJs Madman, Dan Cooley

Dále účinkují:

kamarádi, známí, fotografové, clubbeři a hostesky



Děj první – vyčkáváme

Pátek 8. února 22:00 přicházíme na místo začátku této ojedinělé akce, na náměstí Míru v Praze. Dav podupávajících prochladlých návštěvníků již netrpělivě, ale s dobrou náladou očekává příjezd té jedinečné hrající tramvaje, jedoucí pod názvem TRAMIX. Tato tramvaj má již dlouhou historii a velkou tradici. Já osobně se jí účastním poprvé, a tak jako u všech "poprvé" jsem mírně v rozpacích a nervózní. Potkáváme přátelé, známé i neznámé a společně se těšíme až nastoupíme do MHD kde neplatí klasická pravidla pro provoz v Praze. Toto je opravdu zajímavý koncept a určitě má velký přínos i pro Prahu, jíž dělá reklamu, a proto se není čemu divit, že je vždy tramvaj plně obsazená a do posledního místa vyprodaná.

Děj druhý – vyjíždíme

"Tak už jede!" ozvalo se z početného hloučku již nějakou tu minutu postávajícím na perónu k tomu určenému. "Brmbrm brmbrmbrm brmbrm brmbrmbrm" slyšíme jak se tramvaj blíží v mírném stoupání po kolejích přímo k nám. "zadní a prostřední dveře nastupují!!!" vydává příkaz scénárista výletu Michal W. Kontrola ihned při dveřích, tady vám předplacený kupon nepomůže, platí pouze páska opravňující pro vstup na palubu. Ženy usedají, pánové galantně postávají a všichni se těší na tu parádní ozvučenou Tramix jízdu v následujících dvou hodinách.

Děj třetí – hudba na kolejích

Za pár okamžiků zhasínají standardní světla tramvajového vozu a spouští se nefalšovaný mejdanový světelný park udávající tu správnou Tramix atmosféru. Hudebně se celá cesta Prahou nese ve stylu house a deep house. Je to velmi příjemná hudba pro tuto událost. Zvuk linoucí se z reprobeden umístěných na třech místech v tramvají baví nejen pasažéry uvnitř tramvaje, ale i uchvácené kolemjdoucí nechápajíc co za dopravní prostředek pohybujíc se noční dopravou právě vidí. Je to velmi zábavné a opravdu to po chvilce jede tak jak se na mejdanu sluší a patří. Hostesky držící balanc prodávají všem co mají zájem alkohol a po nějakém tom panáku se již musí přidržovat každý tancechtiví kdo nechce skončit na podlaze vozu, nebo u někoho na nechtěné návštěvě jeho klína :o) Panu řidiči patří má poklona, že i s takto naloženou tramvajkou nás krásně a bezpečně prováží skrze všechny nástrahy pražské kolejové dopravy. Stavíme na křižovatkách a chvílemi nás dopravází i policejní vůz. Že by se jim nelíbil hluk který by mohl narušovat okolo spící Pražany? No, o toto už je postaráno, vedení dopravních podniků pro Prahu na to má jednoduché vysvětlení. Toto je ta nejlepší forma reklamy na veřejnou dopravu v Praze jakou si můžeme přát. Turisté se baví, Pražané nechápou a určitě hluboce přemýšlejí. Hudba neutichá ani na pravidelných "čůracích" zastávkách a i v takto chladném počasí mnoho tramvajových tanečníků vybíhá ven jen v tričku. Pozor! To je o zápal močového měchýře.
 
Děj čtvrtý – dojíždíme

Po dvou hodinách velmi zábavné a příjemné jízdy se celá tramvaj blíží k místu vyložení svého obsahu a párty s názvem Tramix se chýlí ke konci. Jde ale jen o ten kolejový konec, hudební produkce bude pokračovat a vždy pokračuje v klubu, k němuž Tramix vždy dojede. Tentokráte to byl klub Perfect v Soukenické ulici a tam jsme všichni mohli tančit až do ranních, pro nás všechny tak známých, hodin...:o) Většina clubberů tak učinila, já se pomalu přemístil z klubu a tramvajového výletu na výlet autobusový - směr domov. Byl to velký rozdíl oproti nasvícené tramvaji a tak příjemné hudbě. Ticho doprovázející cestu busem mě dokonale uspalo …

Všichni děkujeme za příjemný provoz noční Prahou a budeme se opět těšit na další TRAMIXenou.
 
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016