REPORT

 

Report z Elektry s Jontym a Fidelity v Roxy od Čéši

Když jsem si před několika málo dny četl na technu rozhovor se současnými rezidenty pražské Elektry o budoucnosti a cestě této noci a o hostech které plánují, byl jsem velmi rád, že na sobotní večer připadli právě Fidelity Kastrow a Jonty Skrufff. Protože to, co ti dva dělají s davem, nedovedou aní vánoční slevy v Tescu :o)))

 

V sobotu jsem se přihnal do Roxy už za  pět minut 11 večer, abych to stihnul za zmiňované kilopade:) Jsem zvyklý, že v tuto dobu v Roxy straší akorát ti nedočkaví a ti, kdo jsou tu jako doma. Takže jsem si hodil bundu do šatny, vyfásnul číslo, které bylo vysoké asi jako věk mojí mamky a šupky dupky na obhlídku. V Roxy to vypadá prostě nejlíp, je to klub se svým vlastním duchem, chodíte tam už tolik let a vidíte všude ty změny, které se tam odehrály a promítají se vám zpětně vzpomínky, když procházíte kolem schodiště, chodbou a nebo na pódium, v tu chvíli si uvědomíte, že toto místo patří mezi pražská nej oprávněně.

Tuto noc byla Roxy opět, jak bývá zvykem, velmi hezky nazdobena a plachty vysící u stropu, nasvícené UV lampamy a velké disco koule kolem působily mohutně a účelně hezky. Disco koule, to na tuto noc rozhodně patří, jelikož elektro disko punk, super music, tu hrála celou noc.

Prvními hráči byli pánové WeKi DJs. Tito dva hošani, kteří se pyšní již nějakými těmi úspěchy, dostali nyní šanci být novými rezidenty v Roxy. Ujali se rozjezdu velmi svérázně a troufám si tvrdit, že i velmi kvalitně. Kluci si hodně hrají se vším, co jim mixpult nabízí a střídají se svižně a bezchybně. Jejich verbální a neverbální komunikace značí to, že si opravdu rozumí a oba vědí, co a jak použít a co za tracky hrát. Kluci hráli fajně a čekali vlastně na to, na co jsem čekal i já, až se zaplní klub. To se opravdu po hodině a něco málo minutách stalo. Roxy po půlnoci již konečně připomínala taneční klub a lidé vlnící se do rytmu kvalitního elektra očekávali příchod hlavních hvězd večera.

DJs pěkně pohromadě

Už jsou tu, tak nepřehlédnutelní a tak výrazní lidé, jakými dovedou být jen oni. Jonty celý v černém s ocelovým páskem a blonďatým hárem, blonďatějším než mám já a jeho malá, roztomilá a tak neonově-proužkovaná DJane partnerka Fidelity. Přišli načerpat trošku atmosféry, než se za to postaví první z nich hrající, Fidelity. Kluci jí trošku zdrželi, asi se nemohli domluvit jestli zahrajou ještě jednu nebo dvě placky, rozumějte CD nosiče. Mezitím si Fidelity vytahuje sluchátka a poslušně čeká, až se jí uvolní místo. Proběhlo společné foto a bum!!! Fidelity začala diktovat nové směrnice zahraničního elektro soundu.

Prosím, omlouvám se za to jak jsem tam tancoval, pískal a křičel, ale to, co ta malá, neonová roztomilá holka předváděla, nemohlo zůstat jen tak bez ohlasu. Hodně často píšu, že to bylo dobré, fajn a super vynikající hudba, ale sobotní Elektra v Roxy mě totálně rozbila. Fidelity hrála neuvěřitelně, tak energicky, že králíček Duracell by nedal ani hoďku tohoto mejdanu, a že trval dlouho. Fidelity rozjela show, kterou jsem dlouho nezažil, postupně se střídala s Jontym, ale jak mu již ten večer jeden nejmenovaný pán Michal :o)) řekl, Fidelity je prostě tuto noc lepší! Všechna má pozornost směřovala k ní, Jonty hrál parádně, o tom žádná, ale Fidelity to tam prostě sázela líp, a ke všemu ještě i líp vypadala :o)))

Fidelity Kastrow

Víte, když tancujete, hraje skvělá hudba, kolem jsou super lidi a výborná atmosféra, připadáte si jako součást toho všeho a máte radost s každého pohybu a každé zvukové vlny která se k vám dostane. Bohužel jsem nepředpokládal, že to v Roxy bude hrát tak hlasitě, jak hrálo a uši dnešní noc dostali bez ucpávek pěknou čočku.

Zpět k Fidelity. Když se zase udělalo kolečko střídání mezi ní a Jontym, byl jsem už fakt vyčerpanej z těch kreací a tance a lidé také nevypadali nespokojeně. Celá Roxy se každou chvilku rozkřičela, rozpískala a toliko potlesku se nedostalo ani Kájovy na TýTý. Fidelity měla set večera, pařila a skákala spolu s námi a to je prostě nejlepší komunikace jakou vám DJ může předat. Nejen hudbu, ale i to, že je s vámi, baví ho to a užívá si to. Pořád mi v hlavě zní ten track, kde hlas nějaké slečny dokola opakuje ...

Do it ... do it ... doitdoitdoit now, do it good
my neck, my back, lip my pussy like that ...

Jonty Scrufff

Jonty a Fidelity to v sobotu dokonale rozehráli a já můžu s klidným svědomím říct, že toto byla od dob Orbithova nehraní jedna z těch nej Elekter, co jsem zažil. Jontyho i Fidelity jsem slyšel již nespočetněkrát, ale jestli by tu měli být každý měsíc, klidně!!! Protože takovýhle mejdany, ty se nezapomínají.

Airto se toho ujal až hodně pozdě, brzo ráno :o) To jsem už odtancovával na autobus a s krásným pocitem a zalehlými uši, jsem se těšil na koupel a postel doma.

Rozhodně to ale stálo za to a vy, co jste zmeškali, tak opravdu litujte, tohle se jen tak asi neuvidí a neuslyší :)

Ahoj všem tanečníkům, tanečnicím a clubberům kteří vytvořili celou tu parádu spolu s DJs.

+ dekorace
+ zvuk
+ lidi

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
MHD
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016