REPORT

 

Letošní Indoor Hip Hop Jam 2008 je minulostí: vyjádření pořadatele

Letošní Indoor Hip Hop Jam 2008, který přišel ze stáje 360 Production coby menší satisfakce po zrušení letošního Hip Hop Jamu v open air podobě je definitivně minulostí. Ten jak jistě všichni víte proběhl před pár dny ve čtvrtek 10. července na pražském Výstavišti a jeho headlinery byli legendární Wu-Tang Clan. Hala Incheba Areny byla tu noc příjemně zaplněná a bylo též jasné, že indoor verze byla vzhledem k panujícímu deštivému počasí v České republice správnou volbou.

 
Troufáme si říct, že správnou volbou byl i výběr předskokanů, moderátora a VJe toho večera. Tatranskej čert Zverina, Vecko, 1. liga česko-slovenského freestylu Strapo a Rest a party bouncers DJ Tager a DJ Maztah rozhodně nenudili a připravili kotel pro miamské duo houslistů Black Violin, kteří přijeli rozbít Prahu svým vskutku originálním vystoupením. Byť měli Black Violin těžkou roli předskokanů samotných Wu (pamatujeme si z minulosti několik vypískání jiných…), zhostili se toho na jedničku a už nyní je jasné, že nevystoupili v Čechách naposledy!



Samotnou kapitolou byl headliner Indoor Hip Hop Jamu – grupa Wu Tang Clan. Ti (bohužel) startovali svou evropskou tour právě v Praze, kam se slítávali celý čtvrtek hned z několika míst. Po příletu prvních členů se dozvídáme od managementu skupiny tu nejhorší zprávu – Method Man a U-God nenastoupili v New Yorku do letadla. Důvodem prý byla silná bouře nad NY, která je v jejich autě zbrzdila natolik, že letadlo jednoduše nestihli. Můžeme a nemusíme téhle verzi od managerky Wu věřit, nicméně výsledek bude pořád stejný. Wu-Tang Clan vystoupí večer na Výstavišti v nekompletním složení. Už vůbec se nám od „slabého“ managementu Wu nedostává odpovědi, kde je Cappadonna a Streetlife. Paradoxně nastává podobná situace z loňska. Byť máme řádně podepsanou smlouvu na kompletní (žijící sestavu) Wu-Tang Clan, byť má logicky Method Man zaplacenou letenku z NY, byť má Method Man koncert pražské Wu show několik týdnů na svém oficiálním myspace, nevystoupí se zbytkem Wu v Praze. Okamžitě dáváme zprávu na náš web www.hiphopjam.cz a tiskneme upozornění o absenci Method Mana na vstup do haly.

Už na hotelu a později v šatně haly je vidět, že Wu nejsou zrovna nadšený Methovo absencí a navíc to mezi některými členy vře. I přesto se zakladatel a hlava celého klanu RZA postaví jako první před české publikum a začne přes hodinu trvající Wu-Tang Clan show. To byla tečka za letošním Indoor Hip Hop Jamem. Pevně věříme, se si všichni ten večer náležitě užili, nenechali si zkazit náladu „bouřkou v NY“ a odnesli si domů pozitivní zážitky z této noci.

Rádi bychom též poděkovali našim partnerům, bez kterých by se nemohl letošní Indoor Hip Hop Jam uskutečnit. Jmenovitě díky pro: Gambrinus, L-R-G, Jim Beam, Hiphopshop.cz, Red Bull, Ecko Unlimited, Hydroponic, Zoo York, Skateshop.cz, Mass, Queens.cz, Stickers.cz, eŠatna.cz, Dotz. Též děkujeme za mediální prostor těmto médiím: Spin Radio, Hip-Hop.cz, Atlas.cz, ICQ, Xchat, Hiphopstage.cz, Animax TV, Bandzone.cz, Boombap.cz, Poslouchej.net, Level, Yellow, Tuning Magazine, Xstream a Fanonline.cz.

Od této chvíle se začínáme naplno věnovat přípravám Hip Hop Jamu 2009, který se opět vrátí jako regulérní několikadenní open air na mapu České republiky a klade si za cíl být ještě lepším než jeho loňská premiéra! Průběžně budeme o HHJ2009 informovat na našem oficiálním webu www.hiphopjam.cz, tak nezapomeň pravidelně sledovat.

Děkujeme našim lidem a partnerům za přízeň a podporu HHJ! Dává nám to energii do roku 2009! 360 Production
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016