REPORT

 

Observer 4 - report

Observer byl exemplárním případem klasické české párty. Znovu ve Fabricu (kde jinde?!?), se známými jmény, které byly v Ostravě už x-krát a se sliby, které samozřejmě nebyly dodrženy. Jdeme na věc...

 
Observer byl exemplárním případem klasické české párty. Znovu ve Fabricu (kde jinde?!?), se známými jmény, které byly v Ostravě už x-krát a se sliby, které samozřejmě nebyly dodrženy. Jdeme na věc...

Na akci jsem dorazil kolem desáté hodiny a už v tuto brzkou dobu byl klub poměrně slušně zaplněn. Bylo jasné, že se pořadatelé můžou těšit na tučný zisk. N-Dr.U hrál výborně. Ze začátku mixoval hodně atmosférické desky s propracovanou strukturou a hlubokými beaty. Zhruba v půl jedenácté se z beden začaly linout neuvěřitelné noisy drsňárny, které s jistotou zaplnily taneční parket. Konec se mi příliš nelíbil, jelikož N-Dr.U trošku ustoupil ze svého stylu a pouštěl celkem jednodušší věci.

Raa.o hrál pro lidi. Svým pojetím setu by se hodil na velké brněnské halovky. Po technické stránce průměr. Jeho výkon se mi těžce hodnotí. Osobně mám na techno jiný pohled. Kdo hledá zábavu, může si na Raa.a s klidem zajít. Pokud chcete slyšet myšlenkově náročnější desky, jděte jinam. Záleží na úhlu pohledu, aneb věčné dilema mezi tím, je-li techno pouhá zábava nebo umění. Lidem se určitě zamlouval.

Felipe by si měl rovnou vyřídit české občanství. Frekvence jeho hraní v naší domovině je úctyhodná. Divím se, že se mu tady chce pořád jezdit, ale vlastně proč ne, když má uměle vytvořenou image hvězdy (skutečnost je opravdu jiná). V tiskovce bylo uvedeno, že bude hrát tříhodinový set z Final Scratche. Hádáte správně. Žádný FS se nekonal, natož tří hodinové vystoupení (za to spíš děkuji). Mixing nic moc. Občas jen ztišil track a pustil jiný. Desky o ničem. Klasický výsmah nebo v současné době populární elektro. Pro smažky ráj, pro mě děsná nuda.

Ve tři hodiny se za gramofony postavil Daho a čas plynul hned mnohem rychleji. Drsnou industriální smršť započal Surgeonovým remakem Planetary Assault Systems. Po poslechu jeho dem jsem málem zapomněl jak hraje na párty. :) Kdybych měl jeho vystoupení shrnout jednou větou, napsal bych: "Tribute to Downwards". Nekompromisní palby z pera mistra Regise se nezapřely. Někdy trošku zvolnil a nechal tanečníky vydechnout při halucinogenních melodiích, aby pak opět navázal drsnou kovovou prací. Velmi dobrý set.

Skipworkera hodnotit nebudu, protože jsem jej slyšel velmi krátce.

Pochvalu si jistě zaslouží světla a zvuk. Líbilo se mi, že ve Fabricu byla větší tma než obvykle. Tím šla atmosféra hondě nahoru. Když připočtu pěkný zelený laser, který se obzvlášť hodil k Dahovu setu, musím organizátory pochválit. Zvuk byl pěkně čistý, místy možná trošku přebasovaný, ale celkově ho hodnotím pozitivně.

Jako dekorace sloužily polystyrenové zvířata podivných tvarů. Pocit, že jsem v ZOO, se tím jen prohloubil. Množství vysmažených lidí se pohybovalo na hranici únosnosti. Na tento fakt jsem si už bohužel zvykl. Podle mého skromného odhadu se počet návštěvníku pohyboval kolem osmi set. Pěkné číslo.

A teď se pustím do kritiky. Koncepčně byl line-up postaven bez ladu a skladu (viz. téměř diskotékový Felipe a po něm Daho). Tento problém přetrvává na většině párty. Nastal čas pro změnu. Nemám rád lži a plané sliby. Proč používají promotéři laciných triků k přilákání lidí, mi není známo (viz. FS, efektor...). Poměrně seriózní Lunar si tím zbytečně kazí reputaci.

Observer je čistě komerční akcí. Nic ve zlém. Byznys je byznys. Pokud se chcete nenáročně pobavit, uspokojí vás. Pro lidi, kteří hledají něco výjimečného není stavěný. Ty bych odkázal na připravovaný Luxus 3.
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016