REPORT

 

Report z Chapeau Rouge – Frisbee live od Čéši

Určitě všichni znají tento malý velký bar s malým velkým pláckem na tancování. Chapeau Rouge se dá velmi často potkat cestou do Roxy a právě když náhodou nejdete tam, měli by jste skončit právě možná zde.

 

Je to příjemné místo jak k pití a pobavení se, tak k poslechu hudby a tancování. Tento prostor jsem navštívil již několikrát, ale pokaždé to bylo s takovým časovým odstupem, že jsem se vždy mohl podivovat nad změnami které tam za tu dobu proběhly. Tentokráte jsem se rozhodl, že se zajdu podívat na noc s podtitulem Frisbee live, kterou má na starosti Dj a moderátor Béla EN. V sobotu s ním tam hrála ještě Míša Salačová a po dlouhé době v Praze hrající Dj Orbith.

Po mém dosti opožděném příchodu se v klubu již tísnilo několik desítek lidí. Většinou sem zabloudí turisté a lidé z okolí co jen tak procházejí, ale dnes tu bylo i spoustu lidí z "parketu", které potkáváte i jinde na tanečních akcích. Chapeau Rouge není přímo klubem, je to takový tančící bar, místa tu není příliš, ale zase ne málo a pro toho kdo touží po tanci, se tu vždy nějaký ten kousek najde.

Co mne tuto noc překvapilo, byla jakási nově otevřená druhá stage, taková maličkatá a příjmená, ale moc času jsem tam netrávil, vlastně jsem se tam byl jen podívat :o)

Prvním hrajícím byl Béla EN. - moderátor televizní stanice Óčko, kterou bohužel nechytám, hrál velmi příjemné melodie stylu house a elektro. Směsice těchto zvuků doplňována bavícím se publikem utvářela příjemné prostředí pro trávení sobotního večera. Bélu po nějaké době, tuším kolem dvanácté, vystřídala Míša Salačová. Tedy abych byl přesný, nevystřídala, ale doplnila, jelikož Béla se tak nějak nechtěl vzdát CD přehrávačů a mixážního pultu a stále Míšu nějakým tím trackem doplňoval. Hráli mezi sebou takový ten ping pong set… Nejvíce mě bavilo, když tam Béla něco pustil a hned Míše popisoval, co to vlastně asi tak je.

"Hele tohle je Míšo takový, melodický, zasněný" a nebo "Tady to mám rád, to je příjemnej vokálek" ...

Sranda to sledovat, ale chudák Míša musela hned rychle lovit v batohu něco, aby to tam tomu nezbednému Bélovi sedělo. Honem honem něco vybrat, namíchat to a spojit. Jo, podařilo se, ale ne vždy to bylo tak snadné a tak rychlé. Béla tedy připravoval Míše krušné chvilky. Míša ale, jakožto ostřílená krásná dáma, si se vším tuto noc poradila a kdo jí znáte především jako nekompromisní techno dámu, měli byste zajít někdy na noc Frisbee, která vám nastíní uplně jiný pohled na ni. Stále sice uvidíte hezkou paní, ale uslyšíte zcela jiný zvuk a styl, než na který jste zvyklí a troufám si tvrdit, že Míše také velmi sluší.

Kolem třetí hodiny měl za gramofony nastoupit brňenský chlapík jménem Orbith. Určitě tak učinil jelikož již dvě hodinky předtím tancoval poslušně před Djs a čekal na svou příležitost, ale jak hrál a co přesně, to vám bohužel nepovím. Skolila mě únava. Ano, jistě opět, zase jak nečekané, že? No teď si zase určitě všichni říkáte to je typické, opět nevydržel do konce. Ale co vám na to mám říct? Už prostě nejsem nejmladší :o)))

Sobotní večer jsem si užil, poslechl si pár profláknutých tracku, pár super válů a zas pomalu odešel směr domov. Pokud zrovna někdy nemáte kam jít, nebo vás to v klubech nikam netáhne, zajděte si na skleničku dobrého pití a na chvilku dobré hudby do Chapeau Rouge, stojí to za to...

P.S. pozor někdy je tam taková mlha, že než dojdete na WC, tak se ztratíte :o)

+ ceny na barech
+ hudba, lidi

- málo místa
- kouř, kouř, kouř


 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016