CLANEK

 

Technoservis Nula2: Oscar Mulero, Museum, Brethren a Silent Servant

Tentokrát se Daho z vinylového obchodu Nula2 zaměřil na možná až příliš se opakujícího Oscara Mulera, který získal nečekaně nízké hodnocení. Naopak vysoké odměny se dočkaly počiny projektů Silent Servant, Brethren či na Slovensku vycházející Museum. 

 

Oscar Mulero
Process And Reality ep
(Warm Up 021)

Tuhle desku už můžete znát z našeho pořadu Nula2 Podcast. Na Beatportu se oběvila před více jak měsícem a nyní se dočkají i všichni vinyloví fetišisté. Vinyl je nabitý řádným španělským techniskem, jak se sluší a patří. Taktrochu se dalo čekat, jak bude nový singl Oscara Mulera znít, protože Mulero je víc než věrný svému zvuku a nedá na něj dopustit, i když někdy by to už chtělo radikální změnu. Všechny tři tracky jsou vlastně jen dalšími variacemi na známé industriální a kovové burácení, které všichni známe z mnoha předešlých desek. Přibylo několik samplů a prvků jež trochu zachraňují atmosféru, ale prostě nic nového pod sluncem. Vyzdvihnout ale musím vynikající a hutný zvuk, kterým celá nahrávka oplývá. Mastering Oscar umí na jedničku, tak doufám, že příště konečně vyrukuje s něčím novým. Pak to bude nová deska v pravém slova smyslu, i když ep "Process And Reality" určitě mnohé také potěší!

www.oscarmulero.com 
Daho 60%  


Brethren
For Whom The Bells Toll ep
(Sect 002)  


   
Producent Brethen před lety odstartoval aktivity labelu Pohjola a dnes ho můžeme slyšet u zrodu dalšího technolabelu nazvaného Sect Records. Už podle sestavy je víc než jasné, že půjde o spíše drsnější techno s industriální formou. Sešla se nám tady ověřená partička Brethen, Grovskopa a Luka Naumann! Musím říci, že mě moc mile všichni zůčastnění překvapili. Nejpodstatnější postřeh z celé desky je, že snad nikdo ze zůčastněných nedodal nějakou konzervativní produkci. Všechny tracky znějí taknějak "fresh" a velice dobře se poslouchají. Rozhodně se stejně dobře budou i hrát! Ano, částečně je tady cítit švédská škola, ale je vidět, že na sobě celá skupina vytrvale pracuje. Všechny tracky spojuje industriální sound a temné pojetí skladeb. Rovnou rytmiku střídají ostré tech-breaky, hraničící s dubstepem. Pozitivní melodie náhle vystrnadí rytmický nástup a naopak. Po dlouhé době originální technodeska. Kdyby takových bylo víc... Asi by nám pak nebyly až tak moc vzácné.

www.myspace.com/brethenboys 
Daho  90% 


Silent Servant
Violencia
(Sandwell District 011)

Po krátké odmlce se na gramofonu u nás v Nula2 točí další deska oblíbeného a kvalitního birminghamského vydavatelství Sandwell District, nad jehož chodem bdí sám pan Regis. Jedenáctka patří projektu Silent Servant a titulu "Violencia". Remix dodal Kalon aka Female a Američan David Sumner, tedy Function. Zvuk desky má celkově kořeny v berlínském soundu ala Basic Channel, takže jde o konzervativní podání. Alespoň, co se týče remixu od Functiona a originálu samotného. Oba jsou docela deep a nanápadně "šumí" do prostoru. Zvukově vybočuje pouze remix ala Kalon. Je o poznání tanečnější a ti bystřejší z vás v něm jistě rozpoznají vlivy labelu Downwards. Kovové perkuse, rázné beaty a industriální efekty, silně připomínající nejlepší léta Portion Reform. Když nic jiného, tak tenhle track vás dostane! Britský label Sandwell District se rozhodně vyplatí sledovat. Vycházejí tam samé lahůdky!

www.veto.co.uk 
Daho 85%    


Museum
Cutting Fingers ep
(Numb 012) 


   
Slovenský label Numb Records právě vydal desku holanského projektu Museum a vy se jistě ptáte, kdo se za tímhle projektem skrývá. Je to Anton Pieete a Jeroen Liebregts, který je zároveň členem momentálně velice populárních Radial. Celkově se zvuk labelu Numb posunul jinam, než jsme byli v minulosti zvyklí. Také celé ep "Cutting Fingers" je hodně minimalistické. Vzápětí ale musím podotknout, že nejde o klasický minimal v pravém slova smyslu. Jednotlivé tracky jsou jakýmisi segmenty kompatibilními s původním zvukem tohoto vydavatelství. Zůstaly hutné beaty, celý zvuk je vlastně tomu původnímu velice příbuzný. Mě speciálně zaujal originální a povedený track "Madame", který se vymyká svou jedinečnou rytmikou, s níž se dá při mixingu perfektně pracovat. Pokud jste milovníky slovenských "salámů" poprvé se asi zaleknete, ale pokud budete dobře naslouchat, zjistíte, že ta deska je super!

www.standa.net 
Daho 85%

 Všechny uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016