REPORT

 

Report z Final O2 DMA od Sody

V Abatonu se minulý pátek předávaly ceny O2 Dance Music Awards za rok 2008. Pro hodně lidí to je velká událost, při které se dozví jaký DJ, klub nebo festival byl v loňském roce ten nejlepší. K tomu nám na čtyřech stageích hráli naši nejlepší DJ´s a z kapel se představili Midi Lidi a Matěj Ruppert & Roman Holý. Celá párty byla jako tradičně jeden velký indoor festival.

 

Protože program začínal už v 21:00 hodin, tak jsme do Abatonu dorazili hned po otevírací době, abychom nepřišli hlavně o mé oblíbence Suki&Pixie, kteří otevírali D´n´B stage. Po příchodu do Abatonu dostáváme welcome drink a jdeme zmapovat prostor. Jak bývá zvykem v horním patře je hlavní stage, kde se bude dneska všechno odehrávat. Na main stegi právě hraje Click Joe a Diome. My, ale jdeme dále o patro níže na NuSound stage, kde je ještě ticho, a tak jen procházíme ještě o patro níže na Drum´n´bass stage, kde své kotouče roztáčí Pixie se Sukim. Sice jen pro pár jedinců, ale hrají výborný dubstep, který mám rád. Známé skladby třeba od Skreama a jemu podobné mě hřejí u srdce. Přesto, že mě poslední dobou D´n´B moc nebere, tak na této stagi dnes nějaký ten čas strávím. Výborný zvuk a světla k tomu dekorace s hvězdami, které nad námi lehce poletují.

Martin Gredner

Je 22:00 a Abaton je stále poloprázdný, na což jsem si už v Praze zvyknul. Ale lidí pomalu přibývá a přibývá. Jdu okouknout situaci na hlavní stage, kde už hraje Martin Gredner, ale muzika nebyla podle mého gusta. Proto se opět přesouvám o patro níže, kde už hrají Machine Funk, ale tady je ještě stále prázdno a tak zakotvím opět na D"n"B stagi, kde už se to pěkně rozjíždí. První tanečníci se kroutí do rytmu lámaných beatů a zdá se, že tato stage bude mít dnes dost příznivců. Vedle na Havana Club VIP stage hraje DJ Face, kterého bohužel nemůžu jít ani pozdravit, protože nevlastním potřebnou pásku. Čas se posunul a je tu první část vyhlášení výsledků DMA, proto se rychle přesouvám na main stage. Celým večerem nás prováděli moderátoři Míša Salačová a Béla En  z pořadu Frisbee. Výsledky, předpokládám, už znáte, a tak vás jimi nebudu zatěžovat. Žádná velká překvapení se nekonala;) Tuto pasáž ponechám dále bez komentáře.

Face

Po první části vyhlášení výsledků se připravují Midi Lidi, a to je zase čas okouknou, jak to vypadá v patrech pod námi. Na NuSound stage právě hraje Tuco, který už má pár příznivců, ale já opět procházím na D´n´B, kde je plný parket a rozjetá párty. Kdo za to může?? Jdu najít line-up, kde jsou pro tuto hodinu psáni Deadly Viperz. Podle počtu lidi to tu asi bude stát za to a nemýlím se. Kluci hrají parádní D´n´B, který není tak komerční, jak ho známe u mnoha DJ´s. Konečně se mi podařilo získat potřebnou pásku a jdu se kouknout na Havana ClubVIP stage. Ta sice zeje prázdnotou, ale za to tu DJ´s ze Studia54 hrají příjemný "housík". Dávám pivko a hurá na koncert Midi Lidi. Hudbu této elektronické kapely znám téměř nazpaměť, ale i tak je při poslechu na živo stále co objevovat. Ničím nepřekvapili ani nezklamali, jejich koncert musí člověk slyšet i vidět, protože vizuální část a grimasy hlavního člena Petra Marka výborně doplňují koncert.

Midi Lidi

Druhá (hlavní) část vyhlášení výsledků je tady! Teď se budou vyhlašovat hlavní kategorie, ve kterých se také nestalo nic překvapivého. Opět vás nebudu zatěžovat mým názorem na výsledky, i když se v některých kategoriích trochu rozchází. Po vyhlášení nás čeká překvapení večera , na podiu se objevili Matěj Reppert s Romanem Holým. Tuto dvojku jsme už zde mohli vidět na minulém ročníku, a kdo je viděl, musí uznat, že to byla parádní techno jízda. Bude se to letos opakovat? Doufal jsem, ale ani další dva vokály neudržely vysoce nastavenou laťku. Snaží se nám hrát různé hity z dob minulých i ze současnosti, ale něco tomu chybí. Po půlce koncertu odcházím hledat něco lahodnějšího pro mé ucho. Na D´n´B stage hraje Philip TBC. Jeho styl mixování doplněný perfektními sckratchi je u nás málo k vidění a slyšení. Ve dvě hodiny by už měli na main stagi střídat Weki live. Tato dvojka stojí už za několika výbornými skladbami a remixy, tak mě zajímá, co nám kluci předvedou live. Od první chvíle mi je jasný, že tenhle styl je přesně podle mého gusta. Techno, elektro, minimal doplněný zpěvákem dkp, který je oficiálním členem projektu. Na konec nám zahráli oficiální hymnu letošního ročníku DMA Find Friend. Pro mě to bylo velké překvapení letošní Final DMA. Škoda jen, že kluci neměli lepší zvuk, a to i přesto, že byl nainstalován profi sound, tak zvukař asi zaspal. Po výborném vystoupením Weki následovala Laydee Jane, která mě už bohužel moc neoslovila a jdu zkontrolovat dění na další stage, ale ty byli téměř prázdné a tak se taky balím a vyrážím na cestu domů. 

WeKi

Letošní ročník nepřinesl žádné velké překvapení. Hlasuje široká veřejnost s podle toho to vypadá. Ještě, že byly zavedeny nominace, protože bych si nedovedl představit, jak by to jinak dopadlo. Mrzí mě, že na Final O2 DMA nepřišlo více lidí a ti co přišli byli poněkud chladnými. Žádný potlesk u předávání je opravdu mimo mé chápání. Příště by možná bylo lepší udělat předávání někde na vesnici, protože tam by to lidi určitě více ocenili.

- málo lidí
- atmosféra
+ muzika      

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
dan
MHD
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016