REPORT

 

Report z Garáž Party od Scion

Na Garáž párty, která se konala na dost originálním místě garáží Land Car v ulici Pod Krejcárkem, jsem se těšila celý den, jelikož jsem se na toto místo vydala už odpoledne a věděla jsem, že to bude paráda.

 

V půl desáté jsme dorazili a ačkoli místo ještě bylo prázdné a hudba se linula jen reprodukovaná, barmani již byli v pozoru a očekávali první nával u svých stanovišť. Přesně hodinu po mém příchodu zaznamenávám na celé ploše garáží (cca 450m2) významný ryk a lidé se v místě konání již zvědavě rozhlížejí, stojí okolo barů a očekávají prvního dje. Na terase se začíná grilovat, ačkoli veškeré sezení je odneseno z důvodu vichru dovnitř.

Celkově bych se ještě před celou produkcí zaměřila na vychytávky tohoto večera:

MILENA MILKER a její hračky – aneb Welcome dárek v podobě Kinder vejce (většina o tomto bonusu nevěděla a tudíž byly volně k odběru po celou noc – mňam!)
KOKTEJLOVÉ BARY HAVANA – jednoduše yummie
DESPERADOS holky pod zákonem aneb když budeš zlobit půjdeš za mříže (podle mého zjištění jich zlobilo docela dost :)

Z menu sice bylo jasně vidět, že chybí točené pivo (jen desperados či lahvové nealko Radegast) ovšem vodka a redbull za 110,- ( z džusem za 75,-) ale! při konzumaci nad 1.500,- byla doprava po celé Praze zdarma – což jsem ještě nikde neviděla a přišlo mi to fér.

Ale vraťme se k tomu proč jsme sem přišli – tedy k párty samotné.

22:55 DJane Mia je na pódiu a její set je na spadnutí! Musím uznat, že jsem tuto DJku ještě neslyšela a nemohla tudíž hodnotit, nicméně za tu hodinu co jsem měla možnost ji poslouchat opravdu načnula postavající svými disco remixy (a to i některých starých známých hitů.

Přesně ve dvanáct přebírá otěže DJ Uwa a ještě před svým hraním annoncuje gril na terase. Pár VIP osob se jde spolu se mnou přesvědčit o pravdivosti jeho tvrzení, nicméně jejich debata sklouzne ke zdravému způsobu stravovaní… a proto se vracím zpět do sálu, který je spolu se mnou informován o dalším highlightu dnešního večera – CarWash Bikini exibici – vypuknuvší půl hodiny po dvanácté. Tak – seřiďme si tedy hodinky a pojďme se zaposlouchat co si pro nás připravil Uwa.

Na Uwu se tentokrát hodilo krásné české přirovnání – jako utržený ze řetězu, a to míněno ve všech směřech (tedy jak v jeho bláznivém performance a představení jeho nového singlu "Jakub Ludvík", jenž měl být v první chvíli jen vtip,  tak v jeho hraní), což v této situaci bylo ideální. Lidé, kteří zůstali, potřebovali zvýšit tempo jako sůl. Chvíli tedy vedl jakési diskohrátky, poté (pro Jáju) zavedl pětiminutový luxusní minimal set, za který by se nemusel stydět ani Ritchie Hawtin, aby ho postupně změnil na tancedráždivější tracky. Takové jsme mohli slyšet, když měl svou produkci každý čtvrtek v klubu Prdel (R.I.P.)

Přesně v půl jedné, světe div se – už dlouho jsem nezažila tak přesný timing – je vše nachystáno na Car Show se sličnými, do plavek oděnými slečnami. Tedy budiž odstartována a započnuta další část večera. Zinscenovaný příjezd luxusní limuzíny Flügel, jenž ze svých útrob pomalu odpočítává jednotlivé dámy míříci k místu, kde se celá další akce bude odehrávat, způsobuje mohutný odliv lidí z barů a celého prostoru improvizovaného klubu i garážových stání. Prostě všichni kromě Dje Uwy a mě (schovanou za levou bednou u improvizovaného reportérského stanoviště) lepé děvy naprosto zaměstnaly u myčky.

V tu chvíli se ke mně dostává info, že DJ Orbith (hrající dle časového manuálu ve 2h) by měl dorazit a první placku do CD playeru vložit již v 1:30. Proto nechme se překvapit, nicméně musím opravdu uznat a ocenit, že veškerá dnešní produkce včetně vystoupení a show jede naprosto na čas. Zde sesbíral této večírek jasné body k dobru.

Pět minut před půl je Orbith dva kilometry před cílem, ovšem… parket až na vyjímky bohužel zeje prázdnotou a proto je asi jasné, že tentokrát své placky nerozbalí. Škoda.

Záporné body si nemohu odpustit za návštěvnost a za malé povědomí u taneční veřejnosti, ovšem kladné zase 100% získavají tamní dramaturgové za fantasticky zvládnutý večer, ceny na baru a hudbu i akustiku plochy.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016