REPORT

 

Čtenářské zážitky z Citadely s Deadmau5sem od Ufona

Můj malý reportek z akce, která se konala 30.5.2009 v Brně v Bobycentru, kde jako hlavní hvězda večera vystupoval Deadmau5. Když jsem se ráno probudil a kouknul z okna, tak počasí moc nepřálo, ale během odpoledne se obloha trochu roztrhala, začala ve mě panovat dobrá nálada a mohlo se vyrazit na párty. Na akci se vyrazilo v 18:00 z Havlíčkova Brodu.

 

Do Bobycentra jsem přicházeli kolem osmé hodiny. U vstupu mě ochranka komplet celého prohledala (dokonce koukala i do krabičky cigaret) a jedině dobře. Nestojím o návštěvu nějakého chladnokrevného zabijáka, který by tam například začal po všech střítel. Po "odbavení" naše supina pokračovala dál a sesypali se na nás lidé s reklamními letáky. "Nechci reklamy" křičel jsem, "dejte mi program", ale ten mi nikdo bohužel nedal. Na párties, které se pořádají v Praze je to samozřejmost, ale v Boby je tomu jinak. Šli jme tedy dál a já marně hledal program na sloupech, nebo jiných místech. Za celý večer na něj nikdo z nás nenarazil.

Po cestě byla velká žízeň a tak se vyrazilo k hlavnímu baru. Objedna jsem si 2×vodku a energiťák. Cena? 155,– Docela nemalý masakr. 60 korun za vodku mi přijde docela hodně. Posadili jsme se přímo před stage a nechali se unášet perfetním zvukem s hutnými basy. Lidí bylo zatím jen hrstka, ale pomalu se sál plnil. Kolem půl jedenácté už party people dorazili a zábava mohla začít. Všichni byly uchváceni prací osvětlovačů, kteří opravdu věděli, kdy a co pustit. Kombinace barev a efektů byla opravdu perfektní! Na bocích a na protější straně stage byly zelené lasery, kterým kraloval nad hlavou DJs umístěný RBB mazlík. V tu chvíli už stojí za pultem Michael Burian a my jdeme tančit. Jeho set byl moc pěkný a zakončený peckou Vltava.

Následoval velký aplaus a celý sál netrpělivě čekal na nástup DJské hvězdy Deadmau5. Nevím, zda-li pořadatelé chtěli dav napínat, nicméně byla 3 minuty tma a nic se nedělo. Že by technické problémy? Nakonec ale vše dobře dopadlo a na pódiu se objevila myší hlava.

Jeho set byl na začátku velice dynamický, ale v druhé hodině se vše obrátilo. Přece jen jeho styl má níže posazené BPM a dav jakoby umřel. Zašli jsem se tedy podívat na dolní stage, kde to žilo technem a i dav se jinak bavil. Na konec setu si Deadmau5 vylezl na stůl a tančil s publikem. Je vidět, že ten člověk umí lidi probudit. Až na prostředek jeho setu hodnotím výkon jako moc dobrý.

V tu chvíli se na parketě začalo dělat místo a na scénu přišel Michal Poliak, který začal lidi probouzet ve stylu TechTrance. Bylo na nich vidět, že jim je tento žánr více bližší a v Boby to začalo zase žít.

Konec akce pak patřil seskupení Mac & Taylor. Tito dva kluci mě ze všech natchnuli asi nejvíce. Pokračovali s ve stylu TechTrance a každý, kdo si rád zvedne ruce a zaspívá nějaký ten refrém, tak si přišel na své. V tu chvíli už je na parketě jen hrstka posledních vytrvalců a duo nás povzbuzuje jak může.

Je 6 hodin ráno a my se unavení vracíme do Havlíčkova Brodu. Celkově byla Citadela velice povedená a doufám, že jí tato úroveň zůstane i nadále.

Na konec bych chtěl pokárat PartyPeople a tímto jim vzkázat, že skleněné lahve na taneční parket opravdu nepatří! Dále mě pořadatel naštval, že k ránu neotevřel únikové východy na stranách stage, jak je tomu třeba na Apokalypse. Vzduch byl ke konci strašnej.

Hlavní dík patří mojí bandě Party lidiček z Havlíčkova Brodu. Vydrželi jsme pařit skoro celou akci a když jsem se podíval kolem nás, tak bylo vidět, že opravdu "tančit" umíme.

Zdroj: http://ufonet.ic.cz/index.php?text=139-zazitky-z-party-citadela-30-5-2009-brno-bobycentrum

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016