REPORT

 

Report z High on It od Sody

Po dlouhé době jsem vyrazil na D'n'B akci abych zjistil, jestli se tento styl konečne pohnul trochu dál. Musím přiznat, že mě High on It mile překvapil jak výkony Djů, tak i světly a zvukem. Nejvíce jsem se těšil na Johna B a jak se ukázalo, tak zcela oprávněně. Sekundovali mu pánové z Anglie Dje Break a Aphrodite.

 

Po předešlé zkušenosti z pardubického Ideonu, kde jsme stáli hodinu v dešti u vstupu, jsme radši vyrazili dříve. Kolem deváté hodiny přicházíme do jednoho z nejlepších prostorů na akce, kde se nesmí kouřit (což považuji za velké plus) a kde jsou na podlaze koberce. Při příchodu nás ohromila velká robusní stage, na které roztáčel své desky Dj Doox, který svým příjemným D'n'B připravoval první návštěvníky na divokou jízdu. Po obhlédnutí pro mě už známého prostoru stále hledáme druhou stage, ale bohužel ji nenacházíme. Pro mě asi jediné, ale velké zklamání večera. Proč zde není, když je tady tolik místa v přísálí a vedlejší místnosti? Budeme tedy odsouzeni celý večer poslouchat jediný styl - lámaný beat.

V půl jedenácté nastupuje mladý nevýrazný Dj... kdo to může být? Že by Angličan Break? Je to tak! Kdyby jeho jméno nebylo uvedeno v line-upu, tak nevěřím, že to je ten producent, který má za sebou řadu výborných tracků. Ale nakonec mě nijak neoslovil, hrál dost průměrný set, který by zvládl každý druhý český Dj.

Zlomit či nezlomit?

S očekáváním vyhlížíme půlnoc, kdy by měl vystoupit pro mě velký elektro mág John B. Zajímá mě, jak tento elektronista bude hrát D'n'B. Velký aplaus nastal hned po příchodu na podium a jak se později ukázalo, naprosto zasloužený. John hraje zcela odlišný D'n'B, než jaký známe od jiných Djů. Je v něm cítit více elektroniky s lehce "tranceovými" nájezdy, při kterých zvedají lidi ruce nad hlavu. Stále víc a víc se z lámaných beatů stávají ty rovné, ve kterých se John cítí určite lépe. Jak na to budou reagovat návštěvníci? Většina se nechává unášet elektro zvukem, ale najdou se i clubbeři, kteří moc nechápou, co se děje. Jak je vidět, hodně lidí přišlo hlavně kvůli Johnu B, který pro mě už nudný a ohraný D'n'B, umí posunout dál k novějšímu zvuku. John je jako vždy velký bavič a šoumen, který si svým na půl zlomeným a na půl rovným setem, podle velkého aplasu, zaslouženě potvrdil roli Dje večera.

Kde je sakra ta druhá stage?

Ve dvě ráno nastupuje Dje Aphrodite, který je v Čechách velmi oblíbený. Mě osobně už ničím nepřekvapil, ale ani nezklamal. Hraje klasické D'n'B hity, které znám nazpaměť a kvůli kterým mě poslední dobou tento styl moc nebaví. Občas zahraje něco nového, neoposlouchaného, ale celkově to je zase jedna velká D'n'B diskotéka pro ty mladší. Přesto se lidi baví a paří jak se dá, až se občas musím smát, jaké kreace se dají na tuhle muziku předvést. Když už nemůžu utéct na druhou stage, tak aspoň pozoruji velmi zábavnou projekci. Dlouho jsem už neviděl takhle originální vizualizaci, která si doslova žádá vaši pozornost. Dvě velká plátna a po stranách čtyři plazmovky doplněné světelnými trubicemi po celé konstrukci pódia dělají dohromady výborný efekt. Největši zážitek ale nastává, když příjde pořádný bass! Nejenom, že se vám klepe celé tělo i s oblečením, ale i celá podlaha vibruje jako byste zrovna stáli na subworferu. Po této stránce byla akce zvládnuta na výbornou... Dobrá světla, projekce i zvuk, který akorát při setu Johna B nebyl úplně nejlepší, ale chápu, že jsem byl na D'n'B akci a ne na elektru.

Strč ho do kapsy ať už jde...

Poté, co Aphrodite zakončil svůj, pro mě nijak výjmečný, set, na stage nastoupila jedna z našich nejlepších D'n'B Djek Katcha. Ta hned od prvního tracku zvolila drsnější a mnohem tanečnejší beat, který je pro ní typický. Přesně jak jsem čekal, Katcha by Aphrodita lehce strčila do kapsy. Takhle má vypadat pořádnej D'n'B! Škoda jen, že už nemám energii, protože tahle dáma opět dokázala, že právem patří mezi naše nejlepší Dje. Bohužel, my se kolem páté hodiny odebíráme k domovu, ale už teď se těšíme na další set Djky Katchy.
                                                                                                                                   
+ zvuk a světla
+ lidi
- Break
- chyběla druhá stage

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016