REPORT

 

Zlínští poslali nejlepší barmany do finále republikové soutěže

Pět vyhlášených zlínských podniků s deseti barmany, šest hudebníků a více než 1000 návštěvníků, taková je bilance sobotní barmanské a djské exhibice Havana Club Tour De Bar 2 ve zlínské sportovní hale Novesta. Po celou noc barmani bojovali o vítězství, po napínavém souboji se z prvního místa těšil dámský barmanský tým Gabriela Vovčenková a Lenka Hyánková z baru Moloko. Po prázdninách je čeká na celorepublikovém finále Havana Club Tour De Bar 2 souboj s těmi nejlepšími barmany z dalších měst ČR.

 
V sobotu večer ve zlínské hale Novesta odehrálo poslední regionální nominační kolo barmanské soutěže HAVANA CLUB TOUR DE BAR 2. Na pomyslné startovní listině bylo pět nejoblíbenějších podniků ze Zlína: Café & Cocktail Bar TERASSA (Zlín), LOFT 577 (Zlín), Golem Gambrinus Klub (Zlín), Moloko (Zlín), Orlí hnízdo (Zlín-Kudlov). Nejvyšší a nejlákavější cenou byl postup do finále s možností vyhrát zájezd do Havany, a proto se všichni soutěžící snažili, aby tuto trofej získali právě oni. K vidění byly odvážné barmanské exhibice, pestré dekorace barů i převleky samotných barmanů. Ze zlaté příčky se nakonec těšily barmanky Gabriela Vovčenková a Lenka Hyánková z baru Moloko. Za nimi skončil na druhém místě podnik LOFT 577 rovněž s dámským barmanským týmem ve složení Gabriela Zichová a Veronika Šmakalová. Bronzovou pozici obsadili barmani Martin Trtílek a Daniel Ježek ze zlínského baru Orlí hnízdo.

K výborným drinkům patří také skvělá hudba a ve zlínské Novestě to tuto sobotu potvrdila šestice předních hudebníků. Největším zážitkem bylo pro návštěvníky vystoupení speciálního hosta této akce – DJ Pata Hearta. Exkluzivně pro zlínské publikum si připravil unikátní exoticky laděný perkusivní house set. Na podiu nechyběla ani dvojice DJ David Bowles a perkusionista Drum ID, kteří pravidelně hostují na akcích s hlavičkou HAVANA CLUB TOUR DE BAR 2. O skvělou atmosféru se postarali také rezidenti Chris Sadler a Manio, pořádný rozjezd zajistil hudební projekt MONORIDERZ live.

Finálové kolo soutěže HAVANA CLUB TOUR DE BAR 2 vás čeká koncem září 2009. Těšit se můžete na umění těch nejlepších barmanů z deseti měst ČR; své finalisty má v soutěži Praha, Brno, Pardubice, České Budějovice, Karlovy Vary, Ostrava, Olomouc, Jihlava, Plzeň a Zlín.

Fotoreport z akce bude v nejbližších dnech zveřejněn na: www.tourdebar.cz

HAVANA CLUB TOUR DE BAR
představuje jedinečný koncept spojující barmanskou soutěž nejlepších podniků v jednotlivých regionech ČR a hudební akci. Na své si tak přijdou milovníci míchaných drinků i dobré hudby a zábavy. O úspěšnosti projektu svědčí fakt, že do prvního ročníku v roce 2007 přihlásilo své barmany celkem 104 podniků a barů z celé ČR. Ty se pak spolu utkaly v barmanských kláních na 11 akcích, jež navštívilo okolo 17 tisíc lidí.
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016