REPORT

 

Report z festivalu Sundance od Čéši

Od té doby co jsem byl v pozdním věku donucen udělat si řidičské oprávnění, řídím kam jen mohu a užívám si výlety i na místa dříve nenavštívená. Letos jsem se rozhodl, že si zajedu i na menší, pro mě skoro neznámý festival Sundance směrem na Plzeň, na ostrůvek do malebné vesničky Příchovice...

 

Po velmi příjemné a krátké cestě po dálnici D5 vjíždíme skrze vesničku na velké, avšak deštěm promáčené provizorní prakoviště na travnatém políčku, „dobrý den, padesát korun prosím“, tak taková je cena za noční parking. Platíme, opouštíme vozidlo a vyrážíme po okresní cestičce směrem k malému ostrůvku. Na toto místo se suchou nohou dostanete jedině přes malý mostík vedoucí přímo k rozestavěnému areálu. Působilo to na mě jako takový malý statek s přístřeškem kde byl bar a druhá stage. Zajímavé pojetí a super nápad pořádat zde párties. Dále stály stánky s občerstvením a vzadu hlavní stage.


Prvním hrajícím kterého jsem si mohl poslechnout byl Dj Home a Dj Molczik. Tito dva pánové si tak nějak mezi sebou střídali chvilky a tracky a musím říci, že jim to šlo velmi příjemně. Chlapci si pohrávali se vším, co měli před sebou, včetně publika. Po chvilce se Dj Molczik odebral neznámo kam a Dj Home pobýval se svým laptopem na stagei sám. Hrálo se v příjemném rytmu house, až progressive minimal :o)))Nevím, jak vám to příblížit, prostě pohodová muzika na rozjezd a poslech. Bublající chvilky a hutné basy. Musím podotknout, že hudební reprosoustava byla značně silná a repordukce velmi hlasitá :)


Po těchto dvou pánech nastoupil Dj Michael C a jak je známo, tento DJ se věnuje hudební produkci ve stylu trance. K mému překvapení, a to příjemnému, předvedl set, v němž se až tolik tento směr neprosazoval. Michael C hrál velmi zajímavě a rozhodně to nebylo to známé slaďoučké tranceování. Sem tam zazněl nějaký ten vokálek nebo cvrlikání, ale musím říci, že se mi to opravdu líbilo a dalo se na to krásně tancovat. Při Michaelově vystoupení se naplno projevila i světelná aparatura a laser pálící do lidí dokresloval velmi hezkou atmosféru na tomto malém ostrůvku z obou stran obklopeného vodou. Lidí už také touto dobou přibývalo a plácek se slušně zaplňoval...

Michael C

V tuto chvíli však již všichni netrpělivě očekávali na stagei hlavní „star“ večera, Dje Orbitha. Tenhle „taťka“ opravdu umí. Dokázal to již mnohokrát a dokázal to i nyní. Orbith tomu rázně dupnul na krk a svým energickým elektro techno soundem rozproudil všechny okolo. První řady skákaly a užívali si každý známý i neznámý beat. Tenhle set jsem si opravdu užil a celý jsem ho bez přestání protancoval. Chvilkami mě zarazilo, že tedy až na ty první řady ne každý pobral tenhle zvuk, a nebo možná přebral a už nezvládal :o)) Každopádně Orbith si zde vystřihnul set večera a za to mu patří dík a jak vidno, festival bez zahraniční hvězdy může být také skvěle protancovaný a kvalitní.

Jenomže pak se to stalo, už prostě asi nejsem tak fit jako kdysi a najednou mi luplo v koleni, musel jsem si dát pauzu a také něco k jídlu. Oceňuji to, že zde bylo pár stánku s občerstvením, kde měli i nemasové pohoštění a já vyvázl s plným břichem a blaženým pocitem :)


Když jsem se dal trošku dohromady, vrátil jsem se podívat na hlavní stage, tam již tempo udávala Lucca, ale tempo to nebylo příliš navazující na super výkon Dje Orbitha. Lucca výrazněji nezpomalila, to ne, ale zabředla do dosti monotóního techno soundu. Dalo se to pobrat, ale při delším poslechu to začalo bohužel nudit. Lucca si zahrála i nějaké své vlastní věci a já už věděl, že to pro mne tuto noc bude asi poslední Dj, kterého ustojím. S vypětím posledních sil jsem si počkal i na začátek Tokyho a doufal, že mě probere do ranního světla, ale nestalo se tak. Toky nechal svoje drsnější já doma a tady si střihnul takový soft set, který už opravdu mou osobu nebavil ... Odcházím, jdu spát do auta a cestou už zimou klepu kosu.

Bylo to nakonec ale velmi příjemné. Takovýto komorní festiválek mi dost připoměl severočeský ShotGun a já se opravdu bavil. Krásné prostředí, příjemná hudba i bez zahraničních djs a fajn atmosféra, co víc si přát…

Doporučuji všem kteří chtějí poznat i méně známé festivaly na méně známých místech.

+ prostředí
+ hudba a zvuk
+ Dj Orbith

- zima (v červenci bych fakt chtěl být jen v tričku!)

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016