REPORT

 

Tramix - report

V pátek 29.11. jste mohli v centru Prahy narazit na dvě zvláštní tramvaje. Jedna, plná čertů, nebyla tolik zajímavá, ale tu naši jste poznali hned. Perfektně nasvícená, ozvučená a plná mladých lidí si to šinula po mestě a budila u kolemjdoucích nechápající výrazy ve tváři.

 
V pátek 29.11.2002 jste mohli v centru Prahy narazit na dvě zvláštní tramvaje. Jedna plná čertů, nebyla tolik zajímavá, ale tu naši jste poznali hned. Perfektně nasvícená, ozvučená a plná mladých lidí si to šinula po mestě a budila u kolemjdoucích nechápající výrazy ve tváři.

V osm jsem dorazil do Střešovické vozovny, abych se zúčastnil této neobvyklé party a udělal několik fotek. Člen Pražské integrované dopravy nás nejprve provedl po vozovně, kde jsme mohli vidět kuriozní historické tramvajové vozy, staré trolejbusy a dokonce i vůz metra, který muže jezdit po tramvajových kolejích. Náš vyhlídkový vůz, vybaven kvalitní aparaturou, mixem a Minidiskem, jsme vyzdobili, naložili pitím a vyrazili downtown.

Tato netradiční akce pořádaná Chrisem Chemistem a Honzou Komárkem měla podpořit Silvestrovskou party Get Trained!.

Účastníci nastoupili na Malostranském náměstí ve 21:00 večer. Tramix projela centrem a vyjela nahoru k hradu, kde byla první zastávka. Pokračovalo se zpět do města, kde nastala asi hodinová pauza, způsobená vykolejenou tramvají na Strossmayerove námestí. Tím se cesta neplánovaně protáhla, ale vše jsme si vynahradili na další zastávce, tentokrát na odpočívadle u Olšanských hřbitovů. Část fotek ze začátku jízdy byla k vidění na kamarádově laptopu v přední části tramvaje a tato "performance" měla velmi pozitivní ohlas.

V Tramix bylo asi 10% Čechů a další tvořila směs lidí z Anglie, Francie, USA a Kanady. Opravdu exotická směsice, ovšem perfektní zážitek s tolika rozdílnými lidmi. Drobnou výhradu mám pouze k tramvajovému vozu. Měl dvě řady dvousedadel a žádná madla pro zachycení, takže jste v úzkém prostoru mezi sedadly neustále na někoho šlapali a padali. Pohybovat jste se mohli zapření o strop.

Jízda byla ukončena kolem jedné hodiny ranní, vetšina účastníku se odebrala do klubu Nebe v Křemencove ulici, kam se Tramix party přesunula.

Netradiční prostor pro party, atraktivní prostředí v centru Prahy, udivené pohledy Pražanů, mix kvalitní muziky, dobrého pití a zajímavých lidí. To vše bylo součástí nevšedního pátečního zážitku.

Thanx to Chris Chemist!
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016