REPORT

 

Report z festivalu Shotgun od Sody

Poslední letošní festival Shotgun byl poněkud chladný s menší účastí, ale zato se skvělou atmosférou a výbornými sety všech vystupujících. Krásné prostředí přilehlého kempu Kristýna a rodinná atmosféra si u mě vydobyla nejvyšší místo v žebříčku našich festivalů. Více v reportu...

 

Beach warm-up

Přestože předpověď počasí na víkend nehlásila zrovna babí léto vyrazili jsme do severních Čech už v pátek. Do kempu Kristýna jsme přijeli okolo šesté hodiny večerní to už se to zde hemžilo několika skupinkami, které sem očividně dorazili za stejným účelem jako my. Každý si z auta hraje tu svou oblíbenou muziku a já vstřebávám krásné prostředí zdejšího březového háje. Po menším zabydlením jdeme na večeři a honem na beach warm-up. Už z dálky slyšíme příjemný breakbeat, který nám hraje Dj Tomig. Zatím zde posedává jen hrstka příznivců což nás trochu překvapilo, protože jsme čekali větší návštěvnost. Dáváme drink a relaxujeme před hlavním festivalovým dnem. Lidi začíná přibývat a vetšinou to jsou samé známé tváře Djů, promotérů a dalších lidí, kteří se podílí na naší taneční scéně. Hodiny přibývají a stupně ubývají což na beach party není úplně to nejlepší, ale co se dá dělat. Máme tu desátou hodinu a za gramofony se pomalu chystá Dj Face ten nikam nespěchá, ale proč taky? Myclick aka Dj Face trochu změnil styl a tempo což nám vůbec nevadí naopak nás to po chvíli nutí zvednou zadky a jít blíže, aby jsme si tu parádní muziku mohly vychutnat do sytosti. Celkově tento set hodnotím velmi kladně pro mě a několik dalších to byl jeden z nejlepších setů celého víkendu.

Trochu nepříjemný byl déšť a zima, před deštěm jsme byli schovaní pod pergolou, ale ta zima nás nutila se po půlnoci odebrat na odpočinek před hlavním festivalovým dnem. Pro nás byl warm-up naprosto ideálním naleděním před sobotou.

Shotgun

Celou noc a dopoledne nám znepříjemňovali neustálé přeháňky, ale nejsme z cukru jako jedna partička, která ráno pokřikovala:"nechcete někdo lístky" a poté to vzdala a jela domů. My jsme alespoň měli dostatek času na relax a povalování se ve stanu. Odpoledne se počasí umoudřilo a my se ohřívali u ohýnku s lahvinkou dobrého moku. Čas se posunul do sobotního podvečera a my se pomalu chystáme na festivalového areálu. Bohužel jsme se chystali tak pomalu, že jsme propásli naši nejlepší elektronickou skupinu Midi Lidi. Do areálu jsme dorazili kolem osmé hodiny to zde bylo jen pár set lidí. Co to, že by bylo na party people ještě moc brzo? Jdeme tedy zmapovat areál, který je poněkud malý a chudší než tomu bývalo v minulosti. Za to hlavní stage byla opravdu velká s naprosto luxusním zvukem, který jsem letos u nás nikde jinde neslyšel. Možná až příliš silný zvuk, že až trhal uši. Zdravíme kamarády a kamarádky a že tu jsou snad z celé republiky, dávám si první a poslední hnusnej Gambáč a jdeme se kouknout na druhou techno stage. Tady už hrají parádní minimal Monotype vs. Awacs techno stage nebo jestli chcete stan měl taky luxusní až předimenzovaný zvuk a dobrá světla. Největší vychytávkou byli světelné trubice na stropě stanu, které byli uspořádány do velkého obdélníku což vytvářelo výborný efekt.

Drumandbass not dead!

Vracíme se na hlavní d´n´b stage, kde hrají pin pong 2K&Sweg. Pin pong samozřejmě nemyslím ten s bílým míčkem, ale s černými vinyly, které si přehazovali po jednotlivých skladbách. Proto byl jejich set velmi pestrý a rozmanitý. Kluci ze shadowboxu mě velmi mile překvapili a zároveň naladili na zbytek večera. Po nich už nastoupil Liberecký Dj Škubán, pro mě né až tak známé jméno, ale o to víc mě zajímá co nám předvede. Ten výborně navázal na předešlou dvojku a taky hraje příjemný melodický d´n´b. Postupně přidává na rychlosti a posléze se k němu připojuje Mc z Suwu3. Mezi tím následuje dlouhé zapojování různých mašinek a gramofonů. Když se konečně povedlo vše zapojit a zprovoznit může začít holandská partička Suwu3. Přestože d´n´b poslední dobou moc neposlouchám tato formace mě předvedla, že d´n´b má stále co nabídnout. Už si ani nepamatuju kdy naposled jsem dal přednost d´n´b před technem. Toto vystoupení bylo mím nejlepším d´n´b za několik posledních měsíců a možná i let.
Poté se jdeme kouknout na techno stage, kde už hrají Radial vs. Boss. Tyto pánové jsou známý hutným dynamickým technem, které ovšem dnes asi nechali doma.

Začínal Boss, který hrál něco málo z jeho produkce, ale zbytek byl poněkud nudný bez nějakého vývoje. Radial se držel nastavené vlny a tak celé jejich vystoupení se mě zdálo poněkud nemastné, neslané. Přesouváme se tedy na hlavní stage tady už řádí Brookes Brothers. Proč říkám, že řádí? Dlouho jsem neslyšel takový styl mixování: rychlé, přesné a hlavně našláplé to vše dohromady vytvářelo parádní show. Žádné profláklé hity a přesto velké pecky, které nás nutili tancovat co to šlo. Tento set byl poněkud nevšední zato originální.

Let´s go techno!

Ve tři hodiny ráno se konečně rozjíždí pořádný techno v podání známého Elektrabela. Tento matador českého techna nám opět předvedl, že nám má stále co nabídnout. Od tohoto pána jsem snad nikdy neslyšel špatný set ba naopak je stále lepší až si říkám kam to všechno povede. Opět skvělá muzika, která vám říká něco víc, která vás stáhne sebou do svých temných uliček na jejíž konci je něco krásného. Elekrabel zase potvrdil pozici nejlepšího českého live actu. Při jeho setu si už zapojuje gramofony Dj a organizátor celého shotgunu Spyro. Ten hned po zapojení pouští první track, ale Elektrabel taky zůstává za svým mixem. Co to, že by nějaké překvapení? Ano je to tak! Spyro pouští tracky z vinylů a Elektrabel je doplňuje dalšími samply. Výborný nápad a klukům to jde jako by spolu už někdy hráli. Takto spolu hráli minimálně 20minut a stálo to za to.
Spyro poté rozjel techno masáž jakou jsem už dlouho neslyšel hrál to "staré"

dobré techno jak ho všichni známe z let minulých. Pořádný burácející techno, který mám tak rád. Škoda jen, že už nebylo tolik sil, ale i tak mě Spyro udělal velkou radost. Bohužel i Duracelovi došli baterie a proto se odebíráme spát.

+ zvuk
+ rodinná atmosféra
+ prostředí
+ muzika
+ organizace

- málo lidí
- počasí

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016