REPORT

 

Report z Czech Pointu v Abatonu od Čéši

Panejo! Tak to bylo něco. Jelikož jsem minulý víkend prožil peklo a celý následující týden jsem prosil o odpuštění za svou hloupost kam jsem to šel, dostalo se mi naštěstí odpuštění a následně úplné blaženosti. To, co se hrálo na Czech Pointu v pátek v Abatonu, bylo naprosto božské. Úplně jako by existoval stroj času a po vkročení do prostor tohoto komplexu se časoprostor posunul o několik let zpět. Ano, zpět ale tím správným směrem, směrem, kde techno bylo krásné, zvučné, poctivé a tak taneční!

 

Po příchodu do prostoru Abatonu, ke kterému jsem si našel opětovně cestu po sérii klubovek Full Moon, jsem si byl tak nějak vědom toho, že mé očekávání ohledně návštěvnosti asi nebude překonáno. Lidí tu bylo jen pár desítek a tak nějak se pohybovali po celém velkém prostoru komplexu, který byl rozdělen na čtyři části - D´n´B, breakbeat, chillout a techno. První tři jmenované stage byly všechny dole v přízemí a nahoře na hlavní stagei bylo techno. Techno které znamená svět :o)

Monotype

Tentokrát tomu opravdu tak bylo. Prvním hrajícím, kterého jsem slyšel, byl Dj Monotype. Chlápek, kterého už nějaký ten pátek dobře znám, neustupuje žádným trendům. Umí perfektně podat to pravé oldschool techno, stejně tak dobře, jako na svých malých klubovkách umí minimal, který ovšem díkybohu nezazněl ani jedním tónem :o) Monotype se svým otevřeným laptopem, zachmuřeným výrazem a chirurgickou přesností sázel jeden zajímavý track za druhým. Dunělo to a kopalo to (neplést s Kopalo se to) horem i dolem. Zazněl i nějaký ten profláklejší song, například od Prodigy, kteří se u nás ukáží v listopadu, a další songy s příchutí severských hutných beatů... Monotype hraje opravdu bezchybně, je na něm vidět vyhranost a soustředění. Po chvilce si ale už balí svá fidlátka, nasadí si slušivou bekovku a s výrazem francouzského šansoniéra opouští stage a uvolňuje místo dalším hrajícím...

Sidecar a Zviry

Těmi byla dvojka Sidecar a Zviry. Prvního jmenovaného si pamatuji ještě z dob techno klubovek Mega club techno v Roxy a toho druhého bohužel vůbec neznám :) Tenhle chlapík, Sidecar, je v technu také jako doma, i když se tuším na nějakou dobu odporoučel a nehrál, nebo alespoň jsem o něm nevěděl... Sidecar a Zviry nasadili společně ještě větší tempo než Monotype a začali svůj set prokládat o dost více známějšími a o to staršími tracky. Zazněly pecky od Manu Chao v techno remixu, nějaké další známé bomby a celé se to neslo v super oldschool soundu. Bylo to něco úžasného. Tancoval jsem jak o život a lidí bylo mnohem více než jsem čekal a celková atmosféra v tom tmavém dunícím prostoru mě naprosto fascinovala. Užíval jsem si to daleko víc, než kdybych byl někde v hale, která není sice špatná, ale tahle hudba patří přesně sem, do undergroundu a do tmy. Tohle mi chybělo a jsem strašně rád, že jsem tam byl. Zvuk byl vyvážený a pro mě naprosto dostačující, i když Abaton je pro zvuk dost nevyhovující prostor, dalo se to dobře poslouchat :)

Dalším vystupujícím na techno stagei byl náš taťka Pavel Krejdl. Pája Knedla nastoupil a rozjel takový asfalt, že kdyby byla takováhle cesta do Brna, tak by vám trvala tak 28 minut :) Pája Knedla si jel ve svém kovoshrot soundu a drtil to jak se patří. Já byl ale bohužel už dost utancovaný a tak spokojený, že i když se mi moc nechtělo, odebral jsem se domů. Byl jsem se také cestou k východu alespoň podívat jak to šlape na drumíkách a zlámaninách a tam si lidé také hopsali ve svých rytmech velmi spokojeně a to je to hlavní. Spokojenost, úsměvy a radost z hudby.

Po minulovíkendovém zklamání jsem opět objevil svatý grál a limit spokojenosti byl značně překonán. Chválím za laser na technu, celkem vychytaná světla, i když jich nebylo moc, a díky všem, kteří přišli podpořit tuto akci. Stála za to a určitě za to bude stát i příště a pokud budu moci, budu tam!

Mějte se fajn a nezapomeňte, techno je všechno :o)))

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016