REPORT

 

Tiësto at O2 arena: hodnocení pořadatele

V pátek 18. září proběhla v Praze akce Tiësto at O2 arena. Od 20:00 se zde postupně představili zástupci české i světové taneční scény a v jednu hodinu po půlnoci zahájil svůj unikátní čtyřhodinový set Tiësto. Svým fanouškům představil svůj aktuální zvuk, který reprezentuje také jeho nové album.

 
Minulý pátek vystoupil před vyprodanou pražskou O2 arenou Tiësto. Oproti jeho předchozím vystoupením byl patrný hudební posun, jehož předzvěstí byly i první singly z Tiëstova nového alba. Proti dřívějším vystoupením Tiësto zpomalil, dle svých slov nechce zůstat na stejném místě a jeho stylový posun je reakcí na vývoj taneční scény i přání svých fanoušků. Pozvolna najížděla i světelná show včetně pyroefektů, která byla tentokrát zcela v režii členů Tiëstova holandského týmu. Intenzita světel a fireshow postupně gradovala až do samotného závěru Tiëstova vystoupení. Veškeré technické vybavení si s sebou přivezla hlavní hvězda večera a co do množství a rozsahu se jednalo o jedno z největších zvukových a světelných zajištění, jaké O2 arena zatím nezažila.

Oproti původnímu plánovaného programu nemohla přijet australská skupina SNEAKY SOUND SYSTEM a to kvůli vážnému onemocnění jejich zpěvačky. Ve vyjádření managera kapely stojí: „Im afraid I have some bad news: SNEAKY SOUND SYSTEM. The lead singer in the band, Connie, has been having some very serious problems with her throat and is currently out in Sydney seeing a specialist. The specialist has advised her not to do the show and has told her she must rest over the next couple of weeks.“  Jako neméně kvalitní náhradu za ně doporučil samotný Tiësto nizozemského Dj Bena Huijbregtse, známého spíše jako část hudebního projektu Virtual Vault.

Vedle hudebních vystoupení čekalo na návštěvníky zpestření v podobě reportáže z unikátní svatby, která proběhla v O2 areně těsně před vypuknutím party.

„Z organizačního hlediska vše běželo podle plánu, díky dostatečnému personálnímu zajištění a komfortnímu vybavení O2 areny nevznikaly žádné fronty,“ hodnotí akci Zdeněk Gabriel, z pořádající agentury G productions. „Rád bych poděkoval všem, kteří se na přípravě a realizaci akce podíleli a současně všem návštěvníkům za bezproblémový průběh,“ doplňuje Gabriel. „Právě fanoušci Tiësta a dalších vystupujících dokázali v hale vytvořit nezapomenutelnou atmosféru,“ říká Jiří Pokorný, druhý z hlavních pořadatelů akce, zastupující agenturu Pink Dot .

Připomenout si atmosféru akce můžete prostřednictvím fotoreportů, které byly dosud zveřejněny na některých tanečních serverech: zde, zde, zde

Videoreport: zde

G productions/Pink Dot
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
MHD
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016