REPORT

 

Report z Ritual Sabotage od Sody

Po dlouhé době jsem vyrazil na "free" party pod taktovkou jednoho z našich nejlepších sound systemů Tele2Beatz. Akce Ritual Sabotage se odehrávala v legendárním L- klubu v Pardubicích. Line-up sliboval řadu známých jmen jako Philip TBC, Pixie, Suki… kdo z těchto jmen dorazil a nedorazil se dočtete v reportu.

 

Kam vyrazit?

Ještě v pátek odpoledne jsem si myslel, že večer strávím u televize nebo u piva, ale nakonec  mé druhé já zavelelo, že musím někam vyrazit. Nabízely se hned dvě možnosti: buďto Broken Beats s Philipem TBC a Ghonzalesem v Jilemnici nebo Ritual Sabotage také s Philipem TBC (což bylo dost podezřelé, že by Filip stihnul dvě hraní skoro 100km od sebe…), Pixiem, Sukim atd.. Varianta druhá nakonec vyhrála kvůli početné výpravě mých známých. Ale stále mi něco říkalo, že Broken Beats by bylo lepší... Už asi jen tím, že sound  na systémových akcích většinou stojí za starou bačkoru. 

Nechápu:(

Do L -ka jsme dorazili kolem půl jedenácté a jak se ukázalo, přijeli jsme akorát včas. Prostor se začíná pomalu plnit. Na hlavní stagei hraje jakýsi pouštěč vinylů, který mixování, rovnání rychlostí a beatů viděl akorát tak z projíždějícího vlaku. Tento rádoby Dj pouští páté přes deváté a je mu zřejmě jedno, jestli se tracky k sobě hodí nebo ne. Už dlouho jsem neslyšel něco tak děsivého…:(

Jdu tedy raději okouknout druhou tekkno stage. Tady se už musím jen smát, protože brečet se mi nechtělo. Obvyklý obrázek, který můžeme vidět na většině free party. DJ schovaný někde za stěnou z beden. Tohle je věc, kterou jsem nikdy nepochopil. Jak může být DJ někde v pozadí? Vždyť to ztrácí veškerý význam DJingu. DJ přece potřebuje mít kontakt s publikem a naopak. Tak co teď? Na hlavní stagei se to nedá poslouchat a na druhé zas není vidět žádný DJ. Pomoc!

No name

Ještě, že tady mám spoustu známých, takže o zábavu mám postaráno, ale co ta muzika? Jdu se podívat po space baru, jak slibovali na plakátu, ale ať koukám, jak koukám, žádný space bar nevidím!     
 
Vracím se tedy na hlavní stage, kde to Dj dovršil tím, že do nás pouští hlavně hutný bass a zbytek někde zapomněl vytáhnout:( Konečně se střídají Djs a tím se nám také zlepšil zvuk do poslouchatelné míry. Další bezejmenný Dj… proč bezejmenný? Protože jak bývá zvykem, na free party se časový line-up nevede, takže pokud zrovna Dje neznáte, máte smůlu. Tento už alespoň zná systém mixování, ale i tak mu to dohromady moc nešlo. Je to znát i na návštěvnících, kteří často opouští hlavní stage. Celý večer jsem zvědavý, kdo nastoupí jako další za gramofony. Těch známých tváří by tu mělo být dost na to, aby zaplnily většinu večera, ale stále není nikdo vidět. Až v půl jedné nastupuje náš nejlepší drumandbassový Dj za poslední roky, Dj Pixie. Po jeho nástupu se vše otočilo vzhůru nohama. Zvuk byl najednou prvotřídní a kotel návštěvníků zaplnil téměř celý L- klub. Pixie začal svižně a konečně to vypadalo jako na pořádné party. Nehrál žádné velké hitovky, jak to známe z jeho vystoupení, ale naopak nám servíroval více undergroundových věcí, čímž mě velice mile překvapil. Jeho set jsem si opravdu užil a změnil svůj názor na jeho hraní, které mě většinou připomínalo „jungle diskotéku“. Jak je vidět, Pixie si s T2B udržuje ten správný underground.

Sliby, chyby!!

S očekáváním nastupuje další Dj,  bude to slibovaný Philip TBC nebo Suki? Ani jeden! Přesně jak jsem čekal, Philip ani Suki vůbec nedorazili:( To také mělo za následek vyprázdnění parketu… možná trochu brzo!

Teď už zde zůstává jen několik desítek návštěvníků, kteří si užívají zbytek noci. Dlouho, dlouho se mi už nestalo, že by nějaký Dj nebo projekt nedorazil, ale tady se to tak trochu dalo očekávat. Znám hodně  sound systémů a většina na tom s organizací není zrovna dobře. Ne vždy se vše podaří jak má, ale napsat něco na plakát je jedna věc a dodržet, co na něm uvedu, je věc druhá. Tady to byl opravdu velký provar!!! Když nepřijede jeden Dj,  budiž, stane se, ale aby nepřijeli hned dva headlineři, to je trochu moc. Tak abych nebyl stále tak negativní, musím vyzdvihnout parádní zvuk a světla. To se T2B nedá odepřít, jejich aparát opravdu stojí za to. Další pozitivní věc byla návštěvnost, která bylo opravdu hojná. Tedy až  do setu Pixieho, poté jako by se po návštěvnících slehla zem. Celkově jsem si akci užil do sytosti, ale celý večer jsem se nepřestával divit.     

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016