REPORT

 

Report z Frisbee live! od Katky

Páteční Chapeau Rouge se nesl pod taktovkou pravidelné Frisbee Live! a Conflux. Nejspodnější patro – Underground – sice do půl jedenácté patřil rockovým kapelám Dirty Airlines a H.usa, nicméně poté se již na pódiu usídlili kluci z partičky Bass Bross a jejich host Denius.

 
Příznivci elektroniky, kteří dorazili po desáté, si tedy prozatím museli vystačit s prostředním – Dance clubem – kde nám k zábavě a tanci hrál Dj Face aka Myclick. Elektro-houseový rytmus, jež se linul z reproduktorů, vylákal již po půl hodině na parket několik tancechtivých. Ti se však do příchodu moderátorské jedničky z radia i televize, jež si říká Béla En, nejspíš unavili nebo snad odešli doplňovat tekutiny na bar, a tak když se postavil za pult, moc jich už na parketě nebylo. Béla En se tím však nenechal vůbec vykolejit a pustil se do houseového setu, okořeněného i prvky minimalu. Skvělá kombinace.
 
Po skončení rockového koncertu a úpravě pódia nás v Undergrounu přivítala nadčasová Magic Carpet Ride od Mighty Dub Kats z roku 1995! Její taneční rytmus byl však zas brzy nahrazen temným a pomalým dubstepem. Blofeld z projektu Bass Bross se nebál zahrát velikány Black Sun Empire a jejich The Invasion ani senzační Examination of Time zámořských Babylon System a Noah D. Zvuk byl tak nahlas, až se mi chvělo oblečení, ale kdo se nebál, že mu začne padat omítka na hlavu a zůstal v podzemní části klubu, mohl se pohupovat i do rytmu světoznámé Paper Planes, jež byla ústředním motivem oscarového snímku Slumdog Millionaire. Pak už nastoupil čistý drum and bass, ovšem v mnoha jeho podobách. Mohli jsme zaslechnout nějaký ten deepový kousek, jako třeba výbornou věc Last Gasp německých Triad, stejně jako odlehčený zvuk skladby Ready For The Weekend v remixu, o nějž se postaral High Contrast.

Zatímco dole nás nadějný producent a DJ Denius doslova zahlcoval skvělým atmosférickým drum and bassem, nahoře se lidé bavili na výrazné taneční elektro a zábava byla v plném proudu, i když moje hodinky ukazovaly, že se blíží už třetí hodina ranní! Na lámání chleba došlo, když dorazil Roman Rai. Specifický deep a funky zvuk našeho předního producenta mě nikdy nenechá klidnou. Jak by také mohl, když záhy slyším, jak se rozjíždí Whole Life francouzského Oxii, jedna z nejlepších skladeb taneční scény vůbec.

Dole se o zvuk zlámaných beatů již staral Kolik, další člen uskupení Bass Brothers. Nicméně únava byla natolik velká, že mě o tom, abych nadále zůstávala, nepřesvědčila ani hitovka Future Prophecies – September, ani senzační zvuk Romana Raie. Jsem si jistá, že minimálně s tím druhým se budu moci zase brzy setkat – již 20. března v Roxy na nové klubovce Flow, kam zavítá i Paul Kalkbrenner!
 
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016