REPORT

 

Report z Rave Nation od Tima

V pátek 24.9. 2010 jsem v Pardubicích opět navštívil akci, na kterou jsem se dlouho těšil a na kterou jsem v minulosti jezdíval na venkov, svátek acid techna - Rave Nation v Ponorce. Sedmý díl bych ohodnotil ještě lépe než předchozí, závěr pod taktovkou DJ Killera, to byla opravdu jízda, bohužel si ale do budoucna budeme muset asi zvyknout, že na párty se tu nechodí před půlnocí...

 


O půl deváté party uvedl jako vždy Lucas, který zahrál tentokrát úplně jiný set - dost rychlý, energický, ale především velmi nostalgický, zazněly takové klasiky jako Ernesto & Bastiani – Lonely People nebo staré pecky od Yves Deruytera a Marco V. Škoda, že si ho neužilo víc lidí, protože v dnešní době, kdy se trance likviduje pomalými minimal a house prvky, se tak melodický a rychlý moc často neslyší.



Po pěkně namíchaném hard trancu se za gramofony postavil Shiva a tempo se zrychlilo, zahrál jeho pověstný tvrdší psytrance a pochlubil se, že už patří mezi posledních pár DJs, kteří tento styl pořád ještě hrají z gramců. Také zmínil, že už se chystá ukončit kariéru, až Killer přestane pořádat Rave Nation, tak tedy doufejme, že tahle akce jen tak neskončí! :)



Po Shivovi nastoupil Yess a já jsem byl zvědavý, jestli zahraje jako před lety, když jsem ho naposledy slyšel v Atomiku. O jeho současném hraní kolují různé legendy, ale program sliboval návrat do starých časů a Yess měl zahrát jeho klasické techno. To se ale nekonalo, místo starého Yesse hrál ve stylu jeho nového pseudonymu - Inspektor lásky. Rave Nation se najednou změnila v diskotéku a styly jako rap, dance a disco bych tu jen tak nečekal. Nakonec zahrál pár melodických techno desek, ale škoda, že až tak pozdě - bylo kolem jedné a jeho čas vypršel.



Killer to zase pořádně roztočil, set rozehrál hned dvěma britskými acid techno deskami od D.A.V.E. The Drummera a tempo výrazně zrychlilo. Až v tuto chvíli se najednou Ponorka překvapivě zaplnila a na parketě byla skvělá atmosféra. Killerův set se moc líbil, užívali si to i lidé, kteří tuhle hudbu normálně ani neposlouchají a bez nadsázky se dá říct, že tohle byla noc především DJe Killera. Něco z jeho desek: Members Of Mayday – 10 in 01 (hard techno remix), WestBam – Bam Bam Bam, Chris Liberator – Stop/Go, hardstyle remixy Prodigy a Mobyho a dokonce i nějaké staré desky, co si pamatuji ještě ze setu Tashy Killer Pussies. Set končil jako vždy ve stylu Thunderdome, párty v poklidu skončila kolem čtvrté...



Celkově to byla opět velmi příjemná akce věnována rychlé energické hudbě se zvláštní vložkou setu Yesse, což byla vlastně i taková zajímavá kuriozita. Pozitivně také hodnotím, že to byla "pure vinyl párty," tedy opravdu se hrálo výhradně z desek, nezaznělo jediné CD. Takže už se těším na další díl a snad lidi přijdou dřív, protože nejen set Killera stojí za to!


 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016