REPORT

 

Inferno City 02

Nostromo je nový klub na severu Čech a Inferno City je nová klubová techno série. Tentokráte do zimy ponořeného Ústí nad Labem dorazili Agent, Džejár a Lord Space. Doprovodem byl rezident DJ Enzo a Brandy v live vystoupení. Jaké to bylo a jaké to bude příště, se dozvíte v reportu.

 
Když už to bylo po cestě domů... proč tam nezajít a nepodívat se, jak vypadá a funguje nový ústecký prostor nejen pro diskotéku. Nostromo je ukryto v komplexu dříve známém jako Corso, kde se nachází i minigolf, sámoška a vedle i učňák. Krčí se nenápadně v prvním poschodí. Chvilku jsem ve tmě zahaleném betonovém komplexu schodišť bloudil, ale nakonec jsem po dotazu na otužilé clubbery, odkud že zní ten bengál, vchod našel. Uff, další schodiště. Zvenčí ta budova nevypadá tak vysoká. Úplně nové dveře signalizovaly, že to tady není dlouho. Příjemná aula s masivním dřevěným pultem, slečna u počítače. "Ano, akreditace tu je. Hezkou zábavu." Za pár vteřin po mně chtěla jedna velká osoba lístek. Ochranka je na severu vždycky drsná. :)

Nostromo je utvořeno z bývalého supermarketu. Charakteristické sloupy a dlaždice toho byly jedině důkazem. Prostor je členitý a dá se říct, že velmi dobře využitý. 2 velké bary a vcelku hodně sezení. V další místnosti se nacházel další velký bar a ještě více prostoru pro pohodlné posezení. A další místnost, tentokráte plná kulečníků, fotbálků... a pak tu byla ještě jedna místnost. Vlastně to byl veliký sál, do kterého bylo možné nakouknout. V té chvíli se mi hlavou honily divoké nápady se světly, pořádným zvukem a tam vzadu uprostřed DJ. Nostromo skýtá hodně možností - v budoucnu se ukáže, zda-li toho někdo řádně využije.

Světla byla sice diskotéková, ale dobře naprogramována a výborně ovládána živou účastí LJ. Pult a prostor pro DJs byl výborně vyřešen. Musím uznat, že jsem hezčí neviděl. Technické vybavení bylo na vysoké úrovni. Jediným problémem, který nastal, byly odposlechy, které se začaly po půlnoci přehřívat a kolabovat. Zvuk mě překvapil. Je sice směřován ze 4 stran od stropu doprostřed parketu, což má za důsledek, že opravdu nejlepší zvuk je před DJským pultem, pak už je zkreslený a odráží se. Malinko jsem postrádal dekorace, které by tak "osvobodily" diskotékové Nostromo od valivých techno beatů.

Dorazil jsem relativně brzy. Bylo něco málo před 22. hodinou. Průměrný věk clubberů byl v té chvíli +- 16 let. O zábavu se staral děčínský DJ Enzo, který je rezidentem Inferno City. Rychle, tvrdě, chvilku happy a téměř s chladnokrevnou precizností ládoval do prostoru rovné beaty od autorů jako Si Begg, Lars Klein a vůbec haffo dobrých věcí z labelů Bush a Compressed. Vystřídal jej velmi talentovaný ústecký producent Brendy, který hraje pouze svoje věci. Tento mladík zaslouží pozornost a uznání. Velmi zajímavá melodická techno produkce je v současnosti trochu vzácností. Na chvilku se chopil ještě jednou pomyslné štafety Enzo, aby tak uvedl prvního hosta. Lord Space začal hodně zlehka a pro mě překvapivě. Slavná to placka REZ od Underworld je toho důkazem. :) Během několika rychlých mixů se pak ale dostal tam, kde se v současné době nejvíce Lord Space pohybuje. Broomové, Macové, Wünschové atd. Tvrdé, přesné a zábavné. Džejára jsem dlouho neslyšel. Po slavném Mácháči jsem ho neměl rád a i později jsem k jeho výkonům přistupoval spíše obezřetně. V Nostromu si mě ale získal zpět na svojí stranu. Kruté, precizní, energické jako atomová bomba. Efektní využívání efektů mixu Pioneer. Super. Při jeho setu se mi podlamovaly skoro kolena. Dokázal si i poradit s postupně problematičtějšími odposlechy. Agent je opravdová stálice a kvalitní DJ. V současnosti se mu nikdo nevyrovná. Agent je přesný za jakýchkoliv podmínek. Hraje s nápadem a velikou energií. Začátek měl hodně do zamyšlena, i když se basy valily o 106. Hodně ploch a zasněných výšek.

Únava byla však veliká a tak jsem se po necelé půlhodině Agentova setu odebral na cestu do rodného malebného Děčína. Nostromo je členitý, skoro až undergroundový prostor, který má obrovský clubový potenciál. Chce to však, aby se dramaturg a parta, která se o chod stará, byli více originální, aktivní a více pracovali na promotion. Návštěva takto kvalitního večera byla totiž víceméně smutná. Po půlnoci se tanci oddávalo přibližně 200 lidí a v době, kdy začal hrát Agent asi 50. V pátek nebyla v UL této akci větší konkurence. V Metru pobýval Strahov SS, v Cartelu místní vyznavači zlámaných beatů a v Kladívku se hrálo hodně deep a chill.
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016