REPORT

 

Narozeniny serveru Futurebeat.cz

Páteční návštěva Plzně byla pro mnohé členy naší crew zklamáním. Výsledek masové akce v hale v městského výstaviště předčil i nejzarytější pesimisty a opět dokázal, že se západní Čechy od ostatních regionů skutečně liší. Opačná situace však k naší radosti panovala na narozeninách serveru futurebeat.cz v divadle Pod Lampou.

 
Nevyzpytatelné město. Zhruba tak by se dala v rychlosti zformulovat hlavička článku o taneční scéně v největší západočeské metropoli Plzni. Není tajemstvím a naopak – pro některé dnes již jistotou, že úspěšnost parties se rozhodně neřídí dle imaginární marketingové šablony, nýbrž umu, zkušeností a primárně i znalosti domácích poměrů.

Nalož kolik uneseš. K obecnému úvodu pisatelovu stačí. Náročný víkend je za námi, další na obzoru a prostor proto věnujme večírku úspěšnému: v divadle Pod Lampou bylo na rozdíl od paralelně organizované Ressonance plno.

Významný večer tu tentokráte trávilo uskupení aktivní pod názvem futurebeat, formující se ze stejnojmenného a pro oblast neoddiskutovatelně zásadního informační serveru. Dvouhodinová návštěva úspěšně splnila očekávání propagovaná v tiskových materiálech.

V sympatickém a pro taneční akci trošku atypickém teatrálním prostoru presentovali svou zručnost při příležitosti oslav druhého roku existence noví členové future bookingu Molczik, Home a E-Man za doprovodu stálic a zkušenostmi již poměrně oprýskaných Jackilla a Nippa. Tvrdý zvuk pánům evidentně není cizí a jak v osobní diskusi utrousila Lost, nová správkyně jejich angažmá: "dema k vám dorazí co nevidět."

Na první pohled propracovanou dramaturgii klubové noci potvrdila tombola o doslova "prďácké ceny" či vernisáž fotografií z parties od sofistikovaných snímkařů B-Hatche, Flashe a Mikamiho.

Atmosféra, tak jak již bývá při podobných příležitostech zvykem prosycena vonnými holandskými tabáky zavdala náladě - pro naše jinak neúspěšným výletem otrávená těla - zcela neočekávané.

Vzdejme tedy v této krátké reportáži "o ničem" a přesto tak roztomile o všem podstatném hold úsilí našich kolegů a popřejme do třetího roku vlastní existence tolik zdravého elánu co doposud. Určitě si to zaslouží.
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016