REPORT

 

Report ze Sojka Party od Čéši

Během minulé krásné podzimní soboty jsem se náhodou dozvěděl o fakt libové akci na střeše jednoho domu na Krejcárku v Praze. Taková malá nenápadná akce, o které se příliš nemluvilo a jen tajemnými kanály sociální sítě FB šířila se tato zpráva... Naštěstí přes nesmrtelného clubbera Tokátka a následně fotografa Montyho přistála i u mě. A co to vlastně bylo za akci? Pecka! Byla to, dámy a pánové, Pecka akce! :)

 

V podvečer, kdy sluníčko neubíralo na své intenzitě a skrze azurovou oblohu stále ohřívalo spoustu lidí pohybujících se venku, jsme pomalu vyrazili směr Balu Bar, který je umístěn na střeše domu na Krejcárku... Už z povzdálí tramvajové zastávky jsme slyšeli tóny, které máme tak rádi. Po výjezdu výtahem do nejvyššího patra jsme se ocitli ve velmi luxusních prostorách Balu Baru a po zaplacení vstupu, který jsme ale mohli včasnou registrací na FB ušetřit, vstoupili dovnitř. Prozatím se tu pohybovalo jen několik desítek lidí, převážně mladých, velmi hezky oblečených a hovořících cizojazyčně.

Sojka Party

Trošku jsme se obávali, jak to tu bude vypadat a probíhat, jelikož vzezření všeho kolem napovídalo spíše na mainstreamovou zábavu, ale ihned po vstupu na nádherně ozvučenou terasu s překrásným výhledem zabírajícím Vítkovský památník, Žižkovskou věž až přes Prosek a dál na východ, z nás všechny starosti odpadly. Postávajíc s úsměvem na terase a vnímajíc nádhernou deep house minimal techno hudbu jsme tak nějak začali pociťovat, že by to tu mohlo stát za to. A taky, že stálo...

Sojka Party

Potkali jsme tu jen pár známých tváří a jednou z nich byl i plzeňský floutek DJ Da Moon. I on se tu měl prezentovat za mixážním pultem a vlastně hned jakmile dohrál, arménský DJ VanVega se ujal svého laptopu, Traktoru a efektoru a začal nám přednášet svou vizi elektronické taneční hudby. Tóny to byly velmi líbivé a na zvukové aparatuře Bose zněly dokonale. Jeho sound byl jak vystřižený z letních afterparties v cizině, kdesi na střeše přímořského střediska s tlupou nesmrtelných clubberů. Jen s tím rozdílem, že pod námi jezdlily vlaky a výhled byl poněkud industriálnější. Při jeho setu jsme si mohli vychutnat i nádherný západ slunce a s přibývajícím šerem se hromadili i lidé tancující na terase. Da Moon, dle svých slov, odehrál jeden z nejpomalejších setů za posledních X let, ale o to víc zapadnul do kompozice párty a prostředí. Možná si ho poslechnete i na pravidelné klubové noci Minimal People v klubu Touster - to by mohlo stát za to!

Sojka Party

Poté, co se představil jediný zástupce české taneční scény, hráli tak nějak na střídačku opět mezi sebou známí a nám tak neznámí DJs z východních koutů. Konkrétně tu byli zástupci arménské taneční scény, kazašské a ruské... Všichni do jednoho ovšem prezentovali opravdu kvalitní sety složené z neuvěřitelně hlubokých a šlapavých tracků, které tak dokonale prostupovaly terasou a masírovaly ty, kteří si to přišli pořádně užít. Byl to naprostý opak toho, co jsem slyšel v podání jiných ruských DJs na turecké dovolené. :)



Po deváté hodině večerní jsem to pomalu vzdal a spokojený a unavený odcházel a vlastně ani nevím, do kolika hodin to zde pokračovalo. Na střeše zřejmě již jen chvilku, ale uvnitř v baru se dozajista hrálo a tančilo až do rána. Doufejme tedy, že po zimním období opět někoho napadne v tomto příjemném prostředí uspořádat nějaký vypečený mejdan, o kterém se dozví daleko více lidí toužících po nevšedním zážitku. Užívejte podzimní léto a poslouchejte kvalitní muziku...

čéša

foto: www.geometria.ru

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016