CLANEK

 

Cuffia právě vydal EP Trust Me I am Doctor!

Brněnský producent a DJ Cuffia přichází s novým EP: "Trust Me I am Doctor", které obsahuje pět tracků v pulsujícím house tempu. Cuffia přichází s velmi vydařeným zvukem, efektivně spojuje atmosféru staré dobré house music se současným zvukem, okořeněným rytmickými přesmyčkami a filtrovou distorzí. Občasné záblesky zasněných či melancholických vokálů dobře doprovází pětici skladeb s velkým potenciálem pro taneční parket.

 

Cesta mezi obrazy odrážející nedávnou minulost i blízkou budoucnost začíná skladbou All Dirty. Podmanivá basová linka se pomalu zaplétá do dalších instrumentů a spolu se zašpiněným vokálem provází posluchače směrem k zapadajícímu slunci. Nebo vycházejícímu?

Fokin Cockroach přidává důrazu v beatu, přesto výrazně zachovává zasněnou náladu. Zachované útržky informací od pana hlasatele a zpropadený šváb, zakopávající rytmus, neodbytně provokující k tanci, při kterém si možná budete dávat bacha na to, abyste si nevybryndali drink na košili nebo případně nerozšlápli onoho švába.

Slash, Dot, příjemně rozpraskaná skladba nadnášená lehce modulovanou trumpetovou melodií, přináší v polovině rozverný zvrat. Basové přepadení a rytmický motiv, které jakoby na chvíli odnesly track na úplně jinou párty, plynule opět vklouznou do melodie a situace se znovu uklidní. Těžko říct, zda je tomu tak i po pěti panácích.

Cuffia

Při Sophisticated Bounce si odskočíte do vedlejšího sálu. Obtloustlý baskytarista zrovna vybrnkává svoje představy do rytmického doprovodu a občas štěkne do mikrofonu. Po chvíli zjistíte, že přesně víte, co cítí, když se dotýká strun.

TMID je chirurgickou koláží, kde se výrazná basa, posunutá o trošku dál, snoubí se signály kontrolních přístrojů měřící vaše tělesné funkce. A když se bude zdát, že je něco v nepořádku a nejste si jisti, jestli dotančíte do konce, nemusíte se bát. Nablízku je přeci doktor!

"Trust Me I am Doctor je vynikající EP, nabité náladovými tanečními hity. Bez zaváhání ho lze označit za dílo s potenciálem mezinárodního uznání."

Poslechnout si ho, či zakoupit si ho můžete zde!

Contact & Booking:
electronroll@gmail.com

Cuffia on Facebook
Cuffia on Souncloud
Cuffia on Bandcamp
Cuffia on JunoDownload
Cuffia on E'N'R

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016