CLANEK

 

Monoskop pokřtil debutové EP a nabízí free download

Na vyprodaném koncertě v pražském A Studio Rubín představila skupina Monoskop své první EP. Toto CD, které se nese převážně v duchu trip-hopu, vychází pouze v limitovaném nákladu. Kapela tímto počinem odstartovala velké plány pro rok 2012...

 

Skupina tvořená šesti hudebníky a zpěvačkou vychází ve své tvorbě z trip-hopu, ale rozvíjí ho po svém do atmosférických a harmonicky výrazných písní. Charakteristický výraz dodává kapele i její složení, kdy jako hlavní melodické nástroje figurují housle a trumpeta. Skupina Monoskop, která v současném složení funguje od roku 2009, vydává právě nyní své první EP. Nahrávka obsahuje čtyři nové skladby a dvě bonusové demo nahrávky. Monoskop EP vychází v limitovaném nákladu originálních ručně vyráběných CD a také jako MP3 ke stažení na webu. EP otevírá píseň s názvem Fazolet, kterou definuje hlavní motiv hraný na mandolínu. Již v této skladbě ukazuje skupina Monoskop jednu ze svých velkých zbraní - schopnost vytvořit silnou atmosféru. Následující requiem pokračuje v potemnělé atmosféře, tentokrát však do skladby v refrénech proniká až rocková energie. V třetí instrumentální skladbě Trubka v láhvi jsou cítit sympatie kapely k dubstepu a drum´n´bassu. Úvodní čtveřici skladeb uzavírá melodická Chellovka, kde, jak už název napovídá, hrají hlavní úlohu smyčcové nástroje. Poslední dvě skladby Nádech a výdech a Einhell jsou demo nahrávky z roku 2010. Zatímco Nádech výdech je energický koncertní hit Monoskopu, Einhell je výletem na dno hlubin instrumentálního trip-hopu.

Pokud oželíte naše jedinečné CD ve fyzické podobě, můžete si stáhnout digitální verzi MONOSKOP EP zde. Jestli  byste nás chtěli odměnou za download zdarma podpořit, můžete přispět na náš účet (číslo účtu a podrobnosti na e-mailu: info@monoskop.cz). EP obsahuje čtyři nahrávky z letošního roku a dva demo tracky z roku 2010. Odkaz pro další šíření je: http://www.monoskop.cz/downloads/monoskop-EP-2011.zip. Ostatní si samozřejmě můžou i nadále naše EP objednat za cenu: 120 Kč na e-mailu: info@monoskop.cz, zásoby limitované série se však tenčí... Děkujeme!

Monoskop

Na představení EP navazují i další aktivity Monoskopu. Skupina stále pracuje na novém materiálu a chce v průběhu jara znovu nahrávat. Jako doprovod k Monoskop EP by se v průběhu jara měl také objevit první videoklip kapely. Novinky o těchto aktivitách, ale také to, kde bude kapela vystupovat nebo další podrobnosti o Monoskop EP, se dozvíte na nových stránkách kapely či na jejím Facebookovém profilu.  

Monoskop jsou:

zpěv: Petra "ZLOBIVÁ HOLKA" Horváthová,
trumpeta: Ondřej "Nakea" Žďánský,
housle: Martin "JAZZEWEC" Žďánský,
basa: Ondřej "MARIHAI" Dvořák, 
bicí: Tomáš "BLÁŽA" Bláha,
DJ & samply: Martin "KAFES33" Hirth

KONTAKT:

Mariana Šebesťáková

tel: + 420 604 270 723 I E-MAIL: mariana@monoskop.cz I www.monoskop.cz I www.facebook.com/monoskop

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016