CLANEK

 

Tomáš Dvořák alias Floex vydává singl a dvě hudební videa

Tomáš Dvořák, oceněný třemi hudebními cenami Anděl, vydal nový materiál! Jeho EP "Gone" se stejnojmenným singlem vychází v celosvětové distribuci. Následovat budou koncerty v Berlíně nebo Londýně. "Gone" doprovází i dvě hudební videa...

 

Skladatel a multimediální umělec Tomáš Dvořák (vystupující pod pseudonymem Floex) patří k nejčastěji citovaným jménům nezávislé a alternativní scény. Za svou druhou desku "Zorya" z roku 2011 získal několik ocenění, ještě silněji se zapsal na mezinárodní scéně a koncertoval doslova po celé Evropě. "Aktuálně vydané EP "Gone" je uzavřením období okolo desky Zorya, které bylo elektroakusticky zasněné, melancholické, i když zároveň dynamické," popisuje Tomáš Dvořák.

Tomáš Dvořák

EP "Gone" obsahuje tři kompozice a remix od skotského nujazzového kvarteta Hidden Orchestra. Žánrově EP "Gone" propojuje akustickou a elektronickou hudbu s důrazem na atmosféru a emoce, byť v případě singlu "Gone" s tradičnější písňovou strukturou. "Písnička "Gone" a vlastně celé EP je o různých polohách loučení, odcházení. Jde o pocit z konce civilizace, jindy to je zase pocit z konce vztahu," říká Tomáš Dvořák. "Gone" doprovází melancholický a obrazově silný klip dostupný přes YouTube. Režie se ujala Andrea A. Stuart. "Gone" nazpívala Sára Vondrášková, známá z projektu Never Sol.

Mezinárodní distribuci "Gone" zajišťuje německé nezávislé vydavatelství Denovali Records, s nímž Tomáš Dvořák letos navázal spolupráci. Díky ní se svou kapelou vyjede na podzim do Londýna, Berlína nebo Essenu. "Tento rok už tak intenzivně nekoncertujeme, spíše si děláme takové výlety. Hráli jsme např. v Holandsku na festivalu Eurosonic, v Istanbulu nebo Rusku," sděluje Tomáš Dvořák. Podzimní koncerty budou poměrně prestižní. V Berlíně Floex a jeho kapela zahrají s hvězdami post jazzu Portico Quartet (kteří několikrát vystoupili i v České republice). V Londýně to pak bude společné vystoupení s Hidden Orchestra (opět známými i u nás), a to na největším jazzovém festivalu London Jazz Festival s 20letou tradicí.

Floex

Floexova kapela vznikla jako živý projekt postavený okolo poslední desky "Zorya". Vedle Tomáše Dvořáka (klarinety, elektronika) v ní hraje Jiří Javůrek (klarinety), Marián Petržela (bicí) a Sára Vondrášková (zpěv, syntetizátor). "Netušil jsem, že se to tak rozjede, ale koncertování se během posledních dvou let stalo opravdu důležitou součástí mého života," říká Tomáš Dvořák. Výčet vystoupení zahrnuje festivaly a koncerty v Turecku, Polsku, Německu, Holandsku, Anglii, Španělsku a v dalších zemích. "Alternativní scéna je otevřenější a bezprostřednější, ozývají se fanoušci z celého světa, sami dále šíří moji hudbu, vytvářejí fanouškovské klipy a podobně. Je příjemné to sledovat," popisuje Tomáš Dvořák.

Tečkou za obdobím desky "Zorya" je i druhý klip, který společně s "Gone" vychází. Jde o kompozici "Sen Veroniky" z desky "Zorya", kterou doprovází hudební video režiséra Tomáše Hájka kombinující hrané a animované sekvence. Na natáčení se podílelo přes 30 lidí. Klip "Sen Veroniky" je dostupný přes YouTube. Autorsky se na něm kromě Dvořáka podílela i malířka Veronika Vlková, která stojí i za bookletem "Gone". Financování a produkce obou klipů "Gone" a "Sen Veroniky" pak byla plně na bedrech Tomáše Dvořáka.

Tomáš Dvořák

Křest EP "Gone" proběhne 6. září 2013 v klubu a kavárně Café v lese v Praze. EP "Gone" oficiálně vyšlo 23. srpna 2013 v celosvětové distribuci ve vydavatelství Denovali Records na 10" vinylu a v digitální podobě (iTunes, Amazon apod.). K dostání je také ve Floexím obchodě. V případě podpory autora zakoupením EP u Denovali či na Floexím obchodě získají fanoušci bonusový materiál v podobě remixu od Filipa Míška alias Dikolsona a videa "Gone" a "Sen Veroniky" ke stažení.

Gone - EP by Floex

Další zdroje:

http://floex.cz

http://www.facebook.com/floex.official

http://soundcloud.com/floex

http://youtube.com/user/floex01

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016