REPORT

 

Report z párty Drumstation od Mikyho Rizka

V legendárním holešovickém klubu Cross vám mohl i v těchto brzkých jarních dnech jít mráz po zádech, pokud jste si byli v pátek  poslechnout masivní porci drumstepových zvuků, kterou přivezl legendární producent z Manchesteru Dub Phizix se svým dvorním MC Strategy...

 

Tento mejdan jsem si opravdu nechtěl nechat ujít a to nejen kvůli tomu, že drumstep stále není masivní poslechový žánr, který neztrácí svoje kouzlo na poslech, ale také z důvodu, že se tu objevil jeden z hudebních artistů, jehož vystoupení patří k těm méně častým... Můj příchod do holešovické klubové svatyně byl okolo půlnoci. Překvapilo mě, že jsem nečekal žádnou frontu na šatnu. Cestou přes bar, kde bylo spíše zaplněné sezení, jsem se sotva prodral k hlavnímu pódiu. O rozehřátí publika před headlinerem se starali DJs Honey T a Sbstrd, kteří se střídali po pár mixech. Dodávám, že se kluci postarali o kvalitní porci syrových a temně hutných basových lámaných linek.

Drumstation

Díky kvalitnímu poslechu se mi ani nechtělo na dolní stage, na kterou jsem se však nakonec také donutil podívat, abych zjistil, co zde kluci z Beats.PM servírují. Po příchodu jsem si udiveně stoupnul do prázdného prostoru před dolní pódium, který se mnou sdíleli další tři nadšenci. Byla to možná škoda, protože Vidras hrál docela kvalitní UK bass, který mě příjemně rozhýbal. Při návratu na horní stage mě už vítal hlas MC Strategy s Dub Phizixem v zádech. Jejich nástup na scénu byl opravdu striktní a hned ze začátku nasadili laťku hodně vysoko! Drumstepové husté basy, které naložil Phizix, vyplňoval MC svou kvalitní rap flow. Chvílemi jsem si spíše připadal jako na klasické grime akci někde v Británii... Takový náboj, který do toho oba dávali, se snadno přenášel i na rozjeté posluchače.

Drumstation

Ukázkou kvality producenta z Manchesteru byla hlavně příběhová linie setu, který namixoval technicky dokonale. Z drumstepových vln přesunul děj do grime beatů, které v zápětí zmixoval do temnějších dub pasáží. A přes všechnu tuto různorodost dokázal zamixovat i alternativní hitovku "Hangover" od Buraka Som Sistema. Samozřejmě nesměly chybět nejznámější tracky od Phizixe jako "Never Been" a "Marka". Celé toto představení doplňovala kvalitní live projekce od seskupení vizualistů OKO 3 s komiksovými malíři Rychlé tužky.

Drumstation

Po tomto vydatném představení pokračoval v rozjeté jízdě DJ Tom Small, který nastoupil s kvalitním temným dubstepem poté zmixovaným do temněšího drum and bassu. I když tento temný dubový žánr měl mít na svědomí na dolním pódiu DJ Chik, na této akci pod pseudonymem Silhouette, měl zde bohužel stejnou podporu jako při mém posledním odchodu. Je velká škoda, že v dnešní době, kdy do Čech konečně začínají připlouvat čím dál více žánrově zajímavější jména, si i nadále většina posluchačů jde konzervativně poslechnout již ověřenou věc...

Miky Rizek

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016