CLANEK

 

Nový ambientní projekt Neden vydal debutové album

Ani noc, ani den - Neden! Jan Jiskra a Adam Holub jsou jména skrývající se za názvem nového ambientního elektronického projektu - Neden...

 

Ve své hudbě zpracovávají vlivy německé elektronické hudby konce 70. let (nebo také "Kosmische musik") s posunem k plánovitější "klasické" harmonicko-melodické struktuře. Ambientní melodie a atmosférické sekvence jsou tvořeny převážně na analogových elektronických nástrojích v kombinaci s prvky akustickými (kytara, flétna či klavír). Skladby vznikaly pozvolna, v průběhu celého minulého roku; což je patrné i z rozdílných nálad jednotlivých stop. Takřka výhradně instrumentální LP deska "Neden" vychází nyní ve velmi limitovaném ručně číslovaném nákladu 100 kusů na novém českém DIY labelu Mata-Mata Records.

Kartonový přebal desky je potištěn ručním sítotiskem s obrázkem od výtvarníka Františka Hudečka, který výstižně charakterizuje náladu celého díla. Obsahuje 10 skladeb nahraných ve studiu Jana Jiskry (Moduretik). O mastering se postaral Moimir Papalescu / VooDoo Mastering. Součástí LP je i download code pro stažení v digitální podobě.

Tracklist:

A 01 Far from the truth

A 02 Phantom marriage

A 03 Useless nest

A 04 Modument

A 05 Carousel of the damned one

B 01 Gleaming meadows

B 02 Peacock theme

B 03 Shallow tar pits

B 04 Cat hat

B 05 Ode to night

Poslech alba / Objednávka / download link:

http://neden.bandcamp.com

nebo na: nedencz@gmail.com


Další informace:

www.facebook.com/nedencz

http://soundcloud.com/neden_cz

www.discogs.com/Neden-Neden-LP/release/5889257

Album vychází v červenci 2014

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016