CLANEK

 

Berlín v Cross Clubu - Cross Club v Berlíně

Kid Simius (SP), Dryman, Stifler Selecta, Dirty Little Toaster, Schwa & Fatty M, Angry Tableflip

DNB JUNGLE STAGE: Mikkim, MGL, Mazone, N.e.d.

8. dubna od 20:00, Cross Club, www.crossclub.cz, vstup zdarma!

POZOR, na místě bude možnost získat volné lístky na Berlin Festival!

 

Berlín v Crossu - Cross v Berlíně je letos novinkou.

Rozhodli jsme se udělat něco pro české fanoušky jednoho z  oblíbených německých festivalů Berlin Festival. V jednom z našich předních mezinárodně známých klubů v Praze představíme interpreta současné berlínské scény a naopak vyvezeme české umění na festival v Berlíně. Přímo v areálu festivalu vyroste nádherná instalace ve stylu klubu Cross s prostorem pro bar a chillout zónu, která bude sloužit i jako informační stánek a meeting point. Zástupce klubu Cross vás všechny zve slovy: „Na festival přivezeme náš bar, kde si můžete dát kávu, čaj, ale i domácí limonádu. Takže pokud se rozhodnete zažít festival, který dýchá přímo v srdci klubového Berlína, tak se určitě potkáme. Vezmeme s sebou i pár našich muzikantů, tak se nebojte, že u nás nebude legrace.“

 

Jako krátkou pozvánku na Berlin Festival jsme se rozhodli přivézt berlínskou vycházející hvězdu elektronické hudby. Kid Simius nám představí v klubu Cross svůj nový hudební směr surf ‚n‘ bass. Půjde o ochutnávku harmonie španělské krve, která se potkala s berlínským charakteristickým rysem a nekonečnou magií kalifornské letní noci.

Kid Simius, rodným jménem Antonio Garcia Soler pochází z Granady v jižním Španělsku. Jeho vlastní hudební historie sahá do hluboké minulosti, Kid Simius byl totiž hudbou přímo odchován. Byl členem elektro pankové kapely a v obýváku tvořil zvukové koláže, které připomínaly napůl Dje Shadow a Enniho Morricone. Jeho berlínské dobrodružství začalo během výměnného pobytu v Oslu, kdy se nudil ve frontě na ubytování a potkal se tu s berlínským hip-hoperem „Marteria”. Záhy se z nich stali přátelé, což pro něj bylo bleskovým impulsem k tomu, aby se přestěhoval do Berlína a prakticky přes noc se stal členem kapely „Marteria Posse”. Vykašlal se na psychologii, kterou zamýšlel studovat a místo toho se přihlásil na lekce piána, zapsal se na „akustickou komunikaci” na Berlínské univerzitě umění a postavil se na vlastní nohy. Během série nekončících nocí strávených ve studiu, začal rozvíjet svůj hudební styl. Kid Simius nasává prostředí Berlína jako houba, teď přišel s nekonečnou euforií letní sezóny v Berlíně.

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=t1LOglE8bPc

https://www.youtube.com/watch?v=pCYoUE_6QMc

https://www.youtube.com/watch?v=RAHTFGjOzfk

Audio:

https://soundcloud.com/kidsimius

 

 

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016