CLANEK

 

Evropa zná 8 finalistů DJské soutěže Thre3Style

Největší koncentrace světových DJs a davy lidí tančících do rytmů perfektně scratchovaných songů na jednom místě, to je Red Bull Thre3Style 2016. Letošní evropské finále, které skončilo o víkendu, zná své finalisty z 8 zemí, kteří se utkají na konci roku v Chile o titul nejlepšího DJe. Zástupci dalších národů mohou zkusit štěstí na divokou kartu. Za Česko to bude DJ Australan.

 

První regionální finále proběhlo v Německu. Ačkoliv favoritem byl DJ Rafik, vinou technických problémů mu nakonec patřilo druhé místo a vítězem se stal trojnásobný mistr světa v DJingu DJ PRO ZEIKO. Po německém finále následovalo rakouské finále, z něhož postoupil DJ s nickem Busy Fingaz. Pak přišlo Polsko, které mělo vcelku silné zastoupení – zdejší DJs jsou dlouhodobě uznávanými mistry oboru, jako například DJ Vazee, který byl IDA světovým šampiónem. Nakonec ho překonal DJ 69BEATS. "Jeho set byl plný bouchání do padů a kontroleru, který připomíná klavír. Používal ho tedy jako hudební nástroj. Chyběl mi ovšem skill s gramofony," komentuje jeho show jeden z nejúspěšnějších českých dýdžejů DJ Australan, který aspiruje za ČR na divokou kartu světového finále.

DJ Australan

V italském kole zvítězil DJ DELTA. Další v pořadí bylo kolo ve Švýcarsku. Od země sýrů a hodinek se letos očekávala velká bitva všech DJs. V minulosti se právě díky projektu Red Bull Thre3Style proslavil například DJ Bazooka, který nyní hraje po celém světě. Letos v soutěži zabodoval a vyhrál DJ FLINK. V Belgii svými scratchy zaujal DJ CROSS, v Nizozemí DJ ABSTRACT a ve Francii DJ Stresh.

Thre3Style

O co jde v Red Bull Thre3style

Red Bull Thre3style proti sobě staví nejlepší světové DJs, kteří mají patnáct minut na to, aby předvedli to nejlepší ze svých repertoárů. Set musí být poskládaný nejméně ze tří žánrů. Porota hodnotí nejen výběr skladeb, ale i DJské dovednosti, jako je technická zdatnost, originalita, kreativita, energie a umění přilákat lidi na parket a pořádně je roztočit. Soutěžící jsou následně hodnoceni ve dvou kategoriích a to právě v technických dovednostech a v práci s diváky. Výherci jsou vybráni v rámci 24 regionálních kol, které probíhají napříč světem. Pro DJs, kteří nežijí v pořadatelských zemích, slouží takzvané divoké karty, kterými se Red Bull Thre3style snaží pokrýt celý svět a dát tak šanci lidem zúčastnit se soutěže.

Více informací najdete na stránkách projektu Red Bull Thre3Style.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016