CLANEK

 

Další díl kompilace "Nubreed" koncem září

Londýnské hudební vydavatelství Global Underground působí v taneční kultuře již přes dvacet let a pod jeho křídly vydávají svoji produkci jména jako Carl Cox, Solomun, Deep Dish či Darren Emerson. Legendární se stala mixovaná kompilace s názvem "Nubreed", která představuje vycházející hvězdy, v minulosti třeba takové producenty a DJs jako Sander Kleinenberg, Satoshi Tomiie, Danny Howells a další... Právě nyní vychází již 12. pokračování mixu "Nubreed", který tentokrát sestavil a umíchal britský DJ, jenž byl prestižním hudebním magazínem Mixmag označen jako "Future Hero"!

 

Jeho umělecké jméno je Denney a do širokého povědomí se již stačil zapsat například jako finalista DMC či svým celosvětovým hitem "Ultraviolet". Známý je též svými nadčasovými mixy, kde kromě aktuálních tracků objevuje i některé polozapomenuté klasické elektronické nahrávky z minulosti. Pro kompilaci "Nubreed" vybíral Denney ze 6.000 (!) skladeb ve své databázi. To, že jsou tvrdá práce a odhodlání klíčem k úspěchu, dokazuje splnění Denneyho dětského snu, jímž bylo umíchání dalšího dílu kultovního Essential Mixu pro BBC Radio 1. To se mu splnilo v září roku 2016! On sám k tomu říká: "Tříměsíční práce na kompilaci "Nubreed" vyústila v nejvíce osobní a emotivní výběr hudby, který jsem kdy udělal. Myslel jsem, že "Essential Mix" byl fakt těžký, ale tohle byl opět další level."

Nubreed

Na kompilaci labelu Global Underground s názvem "Nubreed" a s pořadovým číslem 12 naleznete legendární umělce, jako jsou Andy Cato, Danny Howells, Joeski, Brian Cid, Kerri Chandler, Layo & Bushwacka, stejně jako aktuální hvězdy Catz 'N Dogz, Audiojack, Franky Rizardo či Eelke Kleijn. Přesné datum vydání CD dvojalba a digitálního formátu "Nubreed 12" je stanoveno na pátek 28. září 2018. Ve vinylové podobě pak vyjde 16. listopadu, navíc se čtyřmi bonusovými skladbami. Tedy určitě zajímavý tip jak obohatit vaši domácí diskografii...

Pavel Vorel

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016