REPORT

 

Report z Hadhouse Retrospective

Na oslavě desátého výročí fungování vysokoškolského klubu Had v Liberci jsem jako příznivec pomalejších rytmů nemohl chybět. Lineup byl víceméně lákavý a já sám jsem byl zvědav, co předvede DJ #1 roku 2000 Tráva po tříměsíční odmlce. Ale hezky popořádku.

 
Na oslavě desátého výročí fungování vysokoškolského klubu Had v Liberci jsem jako příznivec pomalejších rytmů nemohl chybět. Lineup byl víceméně lákavý a já sám jsem byl zvědav, co předvede DJ #1 roku 2000 Tráva po tříměsíční odmlce. Ale hezky popořádku.

Do Hada jsme dorazili něco kolem desáté. Už u vstupu mě příjemně překvapilo jednání člena ochranky, který byl naprosto v pohodě. Tak by to mohlo být opravdu všude. První co spatříte po vstupu do Hada je DJ. :) V tu dobu hrál Blond, který se snažil navodit atmosféru příjemným deep houseovým setem. Plynulé mixy příjemné na poslech, které doplňovaly zajímavé taneční desky. Jelikož jsem Blonda slyšel poprvé, udělal na mne vcelku dobrý dojem a jeho set jsem si vychutnal v příjemných křesílkách. Jak jsem mohl pozorovat, nebyl jsem jediný, komu se zalíbilo lenošení, a tak jste mohli na parketu zatím vidět pouze pár skalních fanoušků taneční hudby. Kolem 23:00 hodiny se za gramofony začal pohupovat DJ Hech z pardubického U Merkura soundsytému. Abych se přiznal, těšil jsem se na něj víc než na hlavní hvězdu Trávu a ti co tam byli, mi dají jistě za pravdu, že se opět prezentoval zajímavým tanečním setem. Desky, které zazněly v jeho podání, byly nabité pozitivní náladou, energíí a sem tam i lámaným beatem. V každém případě během jeho setu se parket slušně zaplnil. To se negativně projevilo na teplotě v klubu a tak jsme spolu se známými chodili na pravidelné ozdravné výlety na čerstvý vzduch. Hodinu po půlnoci už se klubem rozléhal Trávův pověstný scratching a tím odstartoval svůj set v klubu Had. Celý jeho set byl opravdu zajímavý, poskládaný ze starších "profláklých" tracků až po úplné novinky a zaslechnout jste mohli i desky z jeho 3-barevných Mixů. Víc k jeho setu neumím říct, snad jenom to, že jsem si ho opravdu užil od začátku až do konce i přesto, že jsem měl naplánovaný odjezd daleko dřív. Atmosféra v klubu Had byla opravdu přátelská a uvolněná. Co se týká prostoru, interiér klubu je celkem členitý se spoustou míst k sezení nebo ke klidnému rozhovoru s přáteli. Jediným nedostatkem podlě mě byla nedostatečná klimatizace. Ovšem kdo chtěl a myslím si, že ten večer jich byla většina, nedal si tento příjemný houseový mejdan ničím zkazit. Klub Had jsem opustil po třetí hodině a tak mi uniknul set residenta Easyho. Snad příště.
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016